Brigada de artilerie reactivă din sudul Federației Ruse a încheiat dotarea cu lansatoare Tornado-S

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 04.01.2020, că marea unitate de artilerie reactivă din Regiunea Astrakhan a încheiat procesul de reînzestrare cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-S.

“Marea unitate de artilerie reactivă a Regiunii Militare Sud dislocată în Regiunea Astrakhan a fost reînzestrată în proporție de 100% cu lansatoare moderne de proiectile reactive Tornado-S”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor comunicate de reprezentanții Regiunii Militare Sud, în luna aprilie 2019, în cadrul unui exercițiu tactic, echipajele noilor complexe Tornado-S au efectuat primele trageri de luptă cu acestea. La activitate au participat peste 1.000 de militari și au fost implicate peste 100 de unități de tehnică militară.

Particularitatea lansatoarelor multiple de proiectile reactive Tornado-S constă în noul sistem automatizat de conducere a focului, care permite dirijarea simultană a tragerilor unui divizion și calculează automat datele despre țintă. Întrebuințarea noului sistem crește în mod semnificativ precizia tragerii și scurtează timpul de desfășurare a complexului din poziție de marș în poziție de luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Marea unitate dotată cu lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-S este Brigada 439 Artilerie Reactivă – Znamensk, aparținând trupelor cu subordonare centrală ale Regiunii Militare Sud.

Brigada este structurată în trei divizioane de artilerie reactivă, fiecare cu câte două baterii, fiind dotată anterior cu lansatoare de proiectile reactive de tip Smerci.

Noile complexe Tornado-S au fost introduse în dotarea brigăzii de la începutul lunii ianuarie 2019.

Pe 27.04.2019, în cadrul unui exercițiu tactic, echipaje ale divizioanelor de artilerie reactivă ale brigăzii au executat primele trageri de luptă cu noile lansatoare de proiectile reactive Tornado-S, în poligonul Kapustin Yar.

Un complex 9K515 Tornado-S include:

– o mașină de luptă 9A54;

– o mașină de transport și reîncărcare 9T255;

– un complex de antrenament și instrucție;

– mijloace ale sistemului automatizat de conducere a focului;

– un automobil topografic;

– o mașină meteorologică.

Tornado-S este cel mai puternic lansator de proiectile reactive din Federația Rusă, având calibrul de 300 de milimetri și bătaia de 120 de kilometri. În perspectivă, bătaia acestuia va fi crescută la 200 de kilometri.

În anul 2020, este planificată reînzestrarea cu noile lansatoare modernizate Tornado-S a brigăzii de artilerie reactivă a Regiunii Militare Centru. În total, vor fi primite în dotare 20 de complexe de acest tip.

Trupele de Rachete și Artilerie ale Regiunilor Militare din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse includ:

– câte o brigadă de rachete Iskander pentru fiecare armată de arme întrunite;

– câte o brigadă de artilerie pentru fiecare armată de arme întrunite;

– câte o brigadă de artilerie reactivă pentru fiecare Regiune Militară;

– subunități de artilerie și artilerie reactivă la nivelul marilor unități de infanterie moto și tancuri. La nivelul diviziilor sunt constituite regimente de artilerie, în timp ce brigăzile de infanterie moto și tancuri, precum și regimentele de infanterie moto și tancuri ale diviziilor dispun de divizioane de artilerie și artilerie reactivă (artilerie autopropulsată, artilerie reactivă, artilerie antitanc, rachete și artilerie antiaeriană).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s