Piloții Aviației navale din sudul Federației Ruse au executat misiuni de realimentare în aer

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 04.01.2020, piloții Aviației navale ai regiunii au executat misiuni de realimentare în aer a avioanelor de tip Su-30SM și Su-24M. Avioanele de vânătoare și de bombardament au decolat de pe aerodromul din Eisk al Centrului pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant al Aviației navale din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În timpul schimburilor de zbor, echipajele au efectuat peste 30 de decolări și de aterizări, executînd peste 70 de contacte cu avionul-cisternă de tip Il-78.

Realimentarea în aer reprezintă una dintre cele mai complicate proceduri ale pregătirii de zbor și necesită din partea personalului navigant un înalt nivel profesional, stabilitate psihologică și încredere în îndeplinirea cu succes a zborului.

Complexitatea îndeplinirii misiunii constă în faptul că, la o altitudine cuprinsă între 2.000 și 8.000 de metri, este necesară întâlnirea cu avionul-cisternă Il-78, la o viteză de până la 550 de kilometri pe oră, și realizarea contactului cu acesta. În timpul realimentării, avioanele Forțelor Navale ale Federației Ruse și avionul-cisternă trebuie să se mențină la o distanță de aproximativ 20 de metri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video privind executarea misiunilor de realimentare în aer, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/202014456-MzCTv.html.

Din acesta rezultă faptul că între avioanele participante la activități s-au aflat:

– un avion-cisternă de tip Il-78, cu numărul de bord 50 albastru;

– două avioane de bombardament Su-24M, cu numerele de bord 07 și 08 albe;

– trei avioane de vânătoare de tip Su-30SM, cu numerele de bord 73, 74 și 75 albastre, cu contururi albe.

Deși ambele surse au precizat că avioanele Su-24M și Su-30SM aparțin Aviației navale a Regiunii Militare Sud, adică a Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, de fapt, cel puțin avioanele Su-30SM provin de la Flota rusă din Marea Baltică.

Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră dispune de o escadrilă de avioane de vânătoare de tip Su-30SM, aflată în compunerea Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki. Aeronavele au numerele de bord astfel: 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 45, 47, 48.

Aviația navală a Flota rusă din Marea Baltică are în dotare opt avioane de vânătoare de tip Su-30SM, aflate în compunerea Regimentului 4 Aviație de Asalt – Cherniakhovsk. Aeronavele au numerele de bord astfel: 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77.

Încă un indiciu pentru faptul că avioanele nu aparțin Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră este dat de întrebuințarea aerodromului din Eisk al Centrului pentru întrebuințare în luptă și recalificarea personalului navigant al Aviației navale din cadrul Forțelor Navale și nu a aerodromului de dislocare permanentă din Saki.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s