În anul 2020, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi șase divizioane de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 04.01.2020, că, în cursul anului 2020, în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, vor fi introduse șase divizioane de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Între altele, Armata de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest va continua să primească în dotare noi categorii de armamente și tehnică militară. În cadrul comenzilor de stat pentru apărare, în ianuarie 2020, trupele vor primi un nou lot de tehnică specială, respectiv complexele autopropulsate de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Militarii au urmat deja cursuri de pregătire pentru deservirea tehnicii noi la Centrul de Instrucție al Trupelor de Rachete Antiaeriene din Gatchin (Regiunea Leningrad).

Comentariu remnmilitaryblog.com: De regulă, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse întrebuințează complexele de rachete și artilerie antiaeriană cu rază scurtă de acțiune Pantsir-S în tandem cu sistemele de rachete antiaeriene S-400, pentru asigurarea protecției acestora. În același timp, în ultima perioadă, complexele Pantsir-S s-au specializat în lupta împotriva dronelor, în special, în baza lecțiilor învățate în timpul conflictului din Siria.

În compunere standard, un regiment de rachete antiaeriene S-400 include două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Ținând cont de faptul că pentru anul 2020 a fost anunțată achiziționarea a patru complete de nivel regiment de rachete antiaeriene S-400, se poate aprecia că patru din cele șase divizioane de rachete și artilerie antiaeriană vor merge împreună cu acestea. Probabil, celelalte două divizioane vor fi dislocate, la începutul anului 2020, în cadrul unor regimente de rachete antiaeriene S-400 primite în dotare în ultima parte a anului 2019.

Este și cazul primului divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, care va fi dislocat, în luna ianuarie 2020, în Regiunea Leningrad. Trebuie precizat faptul că, la sfârșitul anului 2019, un regiment de rachete antiaeriene din Regiunea Leningrad a fost dotat cu sisteme de rachete antiaeriene S-400.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s