În anul 2020, Forțele Terestre ale Federației Ruse vor participa la 11 exerciții internaționale

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 07.01.2020, că, în cadrul colaborării militare internaționale, în anul 2020, sunt planificate 11 exerciții comune cu participarea unor subunități ale Froțelor Terestre și a colegilor din alte state.

În principal, activitățile comune vor viza desfășurarea de misiuni de menținere a păcii. De asemenea, în timpul acestora, vor fi executate și operații de luptă împotriva formațiunilor înarmate ilegale.

Conform Planului de cooperare militară internațională pe anul 2020, subunitățile Forțelor Terestre se vor deplasa în Republica Belarus, Kârgâzstan și Pakistan, unde vor participa la exercițiile Frăție indestructibilă-2020, Frontiera-2020 și Prietenia-2020. În același timp, vor desfășura exerciții comune cu subunități din China și manevre cu militari din Republica Nicaragua.

Subunități dislocate în Regiunea Militară Sud vor participa la exerciții în poligoane cu militari din Algeria. De asemenea, militari din Regiunea Militară Vest vor executa exercițiul Indra-2020 cu subunități aparținând armatei indiene. Regiunea Militară Centru va primi contingente din statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai, la exercițiul Misiune de pace-2020. Pe teritoriul Regiunii Militare Est, se vor desfășura trei exerciții internaționale: Laros-2020, cu militari din Republica Democrată Laos, Selenga-2020, cu militari din Mongolia, și un exercițiu comun cu subunități din Republica Sri Lanka.

În timpul exercițiilor va fi executată planificarea comună a operațiilor de menținere a păcii și va fi exersată cooperarea între statele majore și subunitățile Forțelor Terestre din statele participante, precum și tactici de acțiune pentru neutralizarea formațiunilor înarmate ilegale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiile planificate în anul 2020 se încadrează în ritmul normal al cooperării militare internaționale. Acestea sunt deja consacrate și se desfășoară în fiecare an, prin rotație, pe teritoriul Federației Ruse și pe teritoriile statelor partenere.

La cea mai importantă activitate de pregătire pentru luptă planificată în Federația Rusă în anul 2020, respectiv exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, vor participa militari din 17 state.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s