Submarinul nuclear Kazan va fi predat Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2020

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 09.01.2020, că șeful Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), Aleksei Rakhmanov, a declarat că submarinul nuclear Kazan, primul submarin Proiect 885M, clasa Yasen-M, va fi predat Forțelor Navale ale Federației Ruse în perioada septembrie-octombrie 2020.

Construcția submarinului a început la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk în anul 2009 și a fost lansat la apă pe 31 martie 2017. Este planificat ca submarinul Kazan să fie introdus în dotarea Flotei ruse de Nord, acolo unde se află și primul submarin din clasa Yasen, Severodvinsk.

Submarinele din cadrul Proiectelor 885 și 885M sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr și Onyks. În perspectivă, acestea vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice Zircon.

În prezent, la Șantierul Naval Sevmash, parte a OSK, se află, în diverse stadii de construcție, cinci submarine Proiect 885M. De asemenea, în anul 2019, a mai fost încheiat un contract pentru construirea altor două submarine de acest tip.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a contractat opt submarine Proiect 885M, clasa Yasen-M, care vor fi împărțite între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific (câte patru pentru fiecare).

Inițial, era planificat ca submarinul nuclear K-561 Kazan să fie livrat Forțelor Navale până la sfârșitul anului 2019.

După noul calendar, se pare că primele două submarine, K-561 Kazan și K-573 Novosibirsk, vor fi introduse în înzestrarea Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, în anul 2020.

Următoarele patru submarine, K-571 Krasnoyarsk, K-564 Arkhanghelsk, K-? Perm și K-? Ulyanovsk, vor fi livrate câte un submarin pe an, în lunile decembrie 2021, 2022, 2023 și 2024. Primul și al treilea vor merge la Flota de Nord, iar al doilea și al patrulea vor fi destinate Flotei din Oceanul Pacific.

Ultimele două submarine vor fi livrate Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, în lunile decembrie 2026 și 2027.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s