Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a ieșit din Sevastopol și se îndreaptă spre Severomorsk

Canalul de televiziune Zvezda a informat că, pe 11.01.2020, crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a ieșit din Sevastopol și a luat curs spre locul de dislocare permanentă din Severomorsk, unde se estimează că va ajunge în cursul lunii februarie.

Marșul de lungă durată al crucișătorului a depășit deja șase luni. Acesta a plecat din Baza Navală principală a Flotei de Nord pe 03 iulie. Crucișătorul a participat la Parada Navală din Sankt Petersburg, după care s-a îndreptat către Marea Mediterană, participând la manevrele Scutul oceanului-2019.

Mareșal Ustinov a efectuat escale în Algeria, Egipt, Grecia și Cipru, după care a ieșit în Oceanul Atlantic, unde a executat primele exerciții din istorie cu marinari din China și Africa de Sud.

Ulterior, crucișătorul a intrat din nou în Marea Mediterană și s-a deplasat spre Sevastopol, unde a ajuns pe 29.12.2019.

Mareșal Ustinov este un crucișător din clasa Atlant, cunoscut în Occident drept ucigașul de portavioane. Cele 16 rachte ale complexului Vulkan îi permit să distrugă orice ținte de suprafață, la distanțe de până la 1.000 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Mareșal Ustinov a participat, pe 09.01.2020, la exercițiul comun desfășurat în Marea Neagră de nave de luptă și auxiliare ale Flotei din Marea Neagră și Flotei de Nord. La bordul crucișătorului a fost amplasat statul major al grupării navale constituite pentru executarea exercițiului. De asemenea, președintele rus, Vladimir Putin, și ministrul apărării, Serghei Șoigu, au urmărit manevrele de la bordul navei.

Anterior, crucișătorul s-a deplasat la Istanbul, pentru asigurarea vizitei președintelui Vladimir Putin în Turcia din 08.01.2020.

Surse: tvzvezda.ru, balabin-1712.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s