Fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord a ieșit în Marea Barents pentru continuarea testelor

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.01.2020, fregata Amiral Kasatonov, Proiect 22350, a efectuat prima ieșire în Marea Barents din acest an, pentru continuarea programului de teste.

În poligoanele de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord, noua fregată va efectua manevre, va verifica sistemele și mecanismele și va continua testarea complexului hidroacustic, cu asigurarea unui submarin nuclear al flotei.

De asemenea, pe mare, fregata va executa trageri de artilerie asupra unor ținte de coastă și va desfășura o serie de alte elemente ale programului de testare.

Anterior, în acvatoriul Mării Albe, a fost testat sistemul de rachete al navei. Echipajul acesteia a executat lansarea unei rachete de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte de coastă, amplasată în poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk, precum și trageri cu rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra unor ținte navale.

Testarea fregatei Amiral Kasatonov a început pe 20 noiembrie în Marea Albă și va continua cu alte câteva etape.

După finalizarea întregului complex de teste și semnarea actului de recepție, nava va fi primită în compunerea Forțelor Navale. Se estimează că fregata va fi introdusă în compunerea uneia dintre marile unități de suprafață ale Flotei de Nord.

Fregata Amiral Kasatonov a fost proiectată la Biroul Nordic de Proiectare și Construcții și a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg.

În luna octombrie 2019, nava a efectuat transferul interflote din Marea Baltică în Marea Albă, pentru finalizarea testelor de marș și a testelor de stat. La începutul lunii decembrie, echipajul fregatei a efectuat treansferul de la Severodvinsk la Severomorsk.

Fregatele de rang I ale Proiectului 22350 sunt nave de luptă multifuncționale, capabile să lupte efectiv cu nave de luptă, avioane și submarine, precum și să execute atacuri asupra unor obiective terestre din zona de coastă, aflate la distanțe de peste 1.500 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Amiral Kasatonov este a doua fregată Proiect 22350, prima din producția de serie. Prima fregată din cadrul proiectului, Amiral Gorshkov, a fost predată Forțelor Navale în iulie 2018.

Aceasta trebuia să fie introdusă în dotarea Flotei de Nord până la sfârșitul anului 2019, însă din cauza furtunii, testele nu au putut fi finalizate. La fel ca și fregata Amiral Gorshkov, aceasta va face parte din Divizia 43 Nave de Suprafață – Severomorsk. În compunera diviziei se mai află portavionul Amiral Kuznetsov, crucișătoarele Petru cel Mare și Mareșal Ustinov, precum și distrugătorul Amiral Ushakov.

În cadrul testelor din Marea Albă, pe 01.12.2019, fregata Amiral Kasatonov a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr (3M14) asupra unei ținte terestre. Lansările de rachete antinavă de tip Kalibr (3M54) și Onyks (3M55) au fost executate pe 29 noiembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s