Avioane de asalt Su-25SM din sudul Federației Ruse au distrus un aerodrom al adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 13.01.2020, echipaje ale avioanelor de asalt Su-25SM au executat un atac asupra unui aerodrom al adversarului convențional, în Ținutul Stavropol.

În cadrul exercițiului, piloții au depășit sistemul de apărare antiaeriană al adversarului, evoluând la altitudini extrem de mici, și au distrus ținte tereste.

“Pe timpul distrugerii obiectivelor terestre, piloții au întrebuințat un spectru larg de armamente, în funcție de caracteristicile țintei. Avioanele de asalt au efectuat atacuri cu rachete dirijate și nedirijate asupra țintelor aflate în vizibilitate directă, precum și cu utilizarea coordonatelor”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, piloții au executat decolări și aterizări în cadrul celulelor și au efectuat elemente complexe de pilotaj individual și în grup.

Su-25 este un avion subsonic de atac, destinat pentru srijinirea Forțelor Terestre pe câmpul de luptă, pe timp de zi și de noapte.

Avionul poate întrebuința 32 de tipuri diferite de armamente, inclusiv bombe nedirijate și rachete sau rachete aer-aer. De asemenea, avionul este dotat cu o pușcă de aviație jumelată GȘ-30-2, calibru 30 de milimetri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele Su-25SM participante la exercițiu aparțin Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În compunerea regimentului se află o escadrilă de avioane Su-25SM3 și o escadrilă Su-25SM.

Exerciții similare au desfășurat recent și avioanele de tip Su-25SM din cadrul celuilat regiment de aviație de asalt al Regiunii Militare Sud. Este vorba despre Regimentul 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s