Noua corvetă rusească Gremiascii a efectuat lansări de torpile în Marea Barents, în cadrul testelor de stat

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.01.2020, noua corvetă Gremiascii, Proiect 20385, a executat lansări de torpile, în cadrul testelor desfășurate în Marea Barents.

“Prima corvetă Proiect 20385, Gremiascii, care desfășoară activități în Marea Barents potrivit programului de teste de stat, a executat lansări de torpile asupra unor ținte submarine și de suprafață. În timpul tragerilor, a fost testat noul complex de armamente navale”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor reprezentanților Flotei de Nord, testele au fost executate în cooperare cu un submarin nuclear și cu nava mică antisubmarin Snezhnogorsk.

Corveta Gremiascii desfășoară teste la Flota de Nord începând din 13 noiembrie. În cadrul etapei de teste desfășurate în Marea Albă, corveta a executat trageri cu rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra unor ținte navale și de coastă.

Construcția primei corvete Proiect 20385, Gremiascii, a început pe 01 februarie 2012 la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg. Nava a fost proiectată de Biroul Central de Construcții și Proiectare Almaz.

Corveta este destinată pentru descoperirea și distrugerea submarinelor și navelor de suprafață ale adversarului, asigurarea debarcării desantului maritim, precum și pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă apropiată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corveta Gremiascii, Proiect 20385, va deveni prima platformă purtătoare de rachete Kalibr a Flotei ruse din Oceanul Pacific. Inițial, era planificat ca aceasta să fie introdusă în înzestrare până la sfârșitul anului 2019.

În perspectivă, nava urmează să fie dotată cu noile rachete hipersonice Zircon.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s