Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au executat primele trageri cu noul complex de rachete S-350

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 14.01.2020, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au efectuat primele trageri cu noul complex de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz într-un poligon din Regiunea Astrakhan.

De asemenea, echipajele de luptă au desfășurat activități de descoperire și distrugere a unor ținte reale, care au fost imitate de un avion de vânătoare MiG-29SMT.

După cum au comunicat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, primul complex de rachete antiaeriene S-350 va ajunge, în scurt timp, în locul de dislocare permanentă din Regiunea Leningrad.

În anul 2020, Forțele Aeriene ale Federației Ruse urmează să primească în dotare patru complete de nivel regiment de sisteme de rachete antiaeriene S-400 Triumf și șase divizioane de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Sistemul de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz a fost dezvoltat de concernul Almaz-Antey în interesul Trupelor de Rachete Antiaeriene. Acesta are o distanță maximă de distrugere a țintelor de 60 de kilometri și o altitudine maximă de 30 de kilometri. Complexul este destinat pentru lupta cu țintele aerodinamice și balistice. O instalație de lansare a complexului este dotată cu 12 rachete antiaeriene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în anul 2027, este planificat ca în Forțele Armate ale Federației Ruse să intre în serviciul de luptă 12 divizioane de rachete antiaeriene de tip S-350 Vitiaz.

Primul lot de complexe de acest tip a fost predat beneficiarului pe 22.12.2019, în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan.

Se pare că acesta este destinat Centrului de Instrucție al Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice din Gatchin (Regiunea Leningrad).

După cum au anunțat reprezentanții ruși, prima unitate luptătoare care va primi în dotare noile complexe de rachete antiaeriene S-350 Vitiaz va fi Brigada 24 Rachete Antiaeriene – Abakan a Diviziei 41 Apărare Antiaeriană – Novosibirsk din cadrul Armatei 14 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Ekaterinburg a Regiunii Militare Centru.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s