Distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord și-a încheiat escala în portul Pireu din Grecia

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.01.2020, distrugătorul Viceamiral Kulakov și-a încheiat escala efectuată în portul Pireu din Grecia.

“Distrugătorul a ieșit din port pe 17.01.2020 și se îndreaptă spre locul de întâlnire cu navele auxiliare ale Flotei de Nord. De asemenea, la locul de întâlnire urmează să sosească și crucișătorul Mareșal Ustinov”, se arată în comunicatul de presă.

Distrugătorul Viceamiral Kulakov a intrat în portul grecesc pe 15 ianuarie. Scopurile vizitei au constat în demonstrarea drapelului Sfântului Andrei, realizarea unor schimburi culturale și odihna echipajului. Pentru marinarii ruși, au fost organizate excursii tradiționale la obiective din Grecia antică.

Distrugătorul a plecat din Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk pe 03 decembrie 2019. Acesta a executat un marș în condiții hidro-meteorologice complexe în Marea Norvegiei, Marea Nordului, Marea Mediterană și Marea Neagră.

În prima decadă a lunii ianuarie 2020, echipajul distrugătorului Viceamiral Kulakov, împreună cu crucișătorul Mareșal Ustinov și nave de luptă și auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră, a participat la un exercițiu de amploare interflote.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Mareșal Ustinov urmează să încheie pe 18.01.2020 o escală de trei zile efectuată în portul Limassol din Cipru. Ulterior, acesta urmează să se întâlnească cu distrugătorul Viceamiral Kulakov și cu navele de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord, care însoțesc cele două nave în marșurile de lungă durată.

Alături de distrugătorul Viceamiral Kulakov s-a aflat nava mare de desant Kondopoga, iar din detașamentul condus de crucișătorul Mareșal Ustinov au mai făcut parte remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma.

Probabil, pe timpul deplasării celor două nave de luptă în Marea Neagră, navele auxiliare au rămas în zona Mării Mediterane.

Este posibil ca, după formarea unei grupări navale a Flotei de Nord în Marea Mediterană, acesta să desfășoare o serie de activități de pregătire pentru luptă.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s