Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN a încheiat executarea misiunilor de curs K-2

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.01.2020, echipajul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat executarea unor elemente ale misiunilor speciale de curs K-2, adică “navigația și ducerea luptei în mod individual de către o navă”.

În cadrul misiunilor îndeplinite, marinarii au executat lansări de rachete antiaeriene și trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene și de suprafață. De asemenea, aceștia au cooperat cu echipaje ale unor avioane ale Aviației nvale și Apărării Antiaeriene a FRMN și cu Centrul de Conducere al Statului major al flotei.

Personalul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și-a demonstrat nivelul ridicat de pregătire pe timpul exercițiilor navale de apărare antiaeriană, de luptă pentru vitalitatea navei, precum și de asigurare a securității acesteia, în timpul șederii la o dană necunoscută.

Următoarea etapă de pregătire a echipajului navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo va consta în îndeplinirea de misiuni în cadrul grupărilor navale tactice.

Anterior, echipajul navei a participat la exercițiul comun al FRMN și Flotei de Nord, în cadrul căruia a lansat o rachetă cu complexul Kalibr-NK.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN. În compunerea brigăzii se mai află alte două nave de acest tip, respectiv Vyshny Volochek și Ingushetia.

Este posibil ca, după ce a desfășurat activități de pregătire pentru luptă pe mare, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo să se deplaseze în Marea Mediterană, pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s