Noua corvetă rusă Gremiascii a încheiat testele desfășurate la Flota de Nord

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 20.01.2020, că noua corvetă Gremiascii, Proiect 20385, a încheiat programul de teste în poligoanele Flotei de Nord și se pregătește pentru transferul interflote.

“Prima corvetă din cadrul Proiectului 20385, Gremiascii, a încheiat programul testelor de stat, în poligoanele Flota de Nord, și a început pregătirile pentru transferul interflote. În perioada următoare, aceasta se va îndrepta către Marea Baltică”, se arată în comunicatul de presă.

Anterior, nava a executat, în Marea Albă, lansări de rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra unor ținte navale și de coastă. În Marea Barents, nava a executat trageri de artilerie cu instalațiile A-190 și AK-630 asupra unor ținte aeriene, precum și lansări de torpile împotriva unor ținte de suprafață și submarine, cu întrebuințarea unor noi categorii de armamente navale. Ultimul element al testelor, care a fost reprezentat de remorcarea navei, a fost efectuat săptămâna trecută, în cooperare cu remorcherul SB-523.

Corveta Gremiascii a sosit pentru teste la Flota de Nord pe 13 noiembrie 2019. În prezent, aceasta se află în Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk.

La sfârșitul lunii octombrie, când nava se afla încă în Șantierul Naval Yantar din Sankt Petersburg, corveta Gremiascii a fost vizitată de președintele rus, Vladimir Putin. Comandantul navei, căpitan rang II Roman Dovgailov, i-a prezentat șefului statului particularitățile acesteia, precizând că, în perspectivă, nava ar putea fi dotată cu noile rachete hipersonice Zircon.

Corveta Gremiascii este destinată Flotei din Oceanul Pacific, în dotarea căreia va fi introdusă în acest an.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corveta Gremiascii, Proiect 20385, va deveni prima platformă purtătoare de rachete Kalibr a Flotei ruse din Oceanul Pacific. Inițial, era planificat ca aceasta să fie introdusă în înzestrare până la sfârșitul anului 2019.

Probabil, pe timpul deplasării către Vladivostok, nava urmează să îndeplinească misiuni în Marea Mediterană, în cadrul grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Surse: militarynew.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s