Militarii ruși și sirieni au executat un exercițiu comun în zona portului Tartus

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 21.01.2020, că, în portul sirian Tartus, a fost executat un exercițiu comun al Forțelor Armate ale Federației Ruse și Siriei.

La exercițiu au participat peste 2.000 de militari, precum și șapte nave de suprafață și vedete, a declarat comandantul exercițiului comun”, Aleksandr Yuldashev.

Exercițiul s-a desfășurat în perioada 18-20 ianuarie. Echipaje ale navelor aparținând Forțelor Navale ale Siriei au desfășurat activități de căutare a minelor pe șenalul către portul Tartus. Spațiul aerian și zona de litoral au fost acoperite de echipajul unui complex rusesc de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S.

Un grup terrorist de diversiune submarină a fost anihilat de subunități comune ruso-siriene pentru lupta împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune. De asemenea, militari aparținând Poliției Militare din Federația Rusă și subunități siriene au desfășurat activități de control și de asigurare a securității bazei.

În portul Tartus este dislocată o Bază Navală a Forțelor Navale ale Federație Ruse. În anul 2017, autoritățile de la Moscova și Damasc au încheiat un acord de funcționare a acesteia pentru următorii 49 de ani.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Un exercițiu similar a fost executat și la sfârșitul anului 2019.

Începând din 17.12.2019, aproximativ 2.000 de militari, 10 nave de luptă și vedete, precum și elicoptere și avioane de le Baza Aeriană – Hmeimim au desfășurat activități de pregătire pentru luptă în portul Tartus și în Marea Mediterană.

Exercițiul a vizat întărirea cooperării dintre Forțele Armate ale Federației Ruse și Siriei, în vederea ducerii în comun a luptei împotriva formațiunilor înarmate ilegale și a terorismului internațional.

Este posibil ca, în continuare, exerciții de acest gen să se desfășoare periodic, pentru a exersa reacția celor două părți, în cazul apariției unor situații de urgență în zona Bazei Navale.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s