Federația Rusă va dezvolta un radar pentru descoperirea dronelor de mici dimensiuni

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.01.2020, citând o declarație a directorului companiei RTI din Federația Rusă, Pavel Laptaev, că, în următorii cinci ani, compania va dezvolta noi stații de radiolocație, care vor lucra în gama terahertzilor și vor fi capabile să descopere drone de mici dimensiuni.

“Tehnologia terahertz (lungime de undă mai mică de un milimetru) va fi transformată într-un produs în termen de cinci ani. Astfel de radare vor putea să descopere drone de mici dimensiuni”, a spus Laptaev.

Potrivit precizărilor sale, radiolocatorul submilimetric permite, cu o precizie de neatins în alte game, să concentreze fascicolul pe un obiect destul de compact și să-i determine forma, materialul, viteza și traiectoria de deplasare.

Laptaev a menționat că, în domeniu radarelor terahertz, compania a reușit să obțină rezultate semnificative abia în 2019. Societatea RTI a stăpânit baza elementelor pentru astfel de stații, a învățat să identifice obiecte și materiale. Acum experții RTI lucrează la software pentru radiolocatoare, pentru a determina rapid și eficient categoria unui obiect și a transmite informații operatorului. “Această misiune va dura mai mult decât crearea unui eșantion direct de modelare, deoarece necesită acumularea de cunoștințe și utilizarea metodelor de învățare automată”, a precizat Laptaev.

Dronele mici sunt considerate o amenințare serioasă, deoarece pot trece neobservate de radarul convențional, mai ales atunci când zboară la altitudine mică și cu viteză redusă. Cu ajutorul unor astfel de drone, umplute cu explozibili, au fost atacate, în noaptea de 14 septembrie 2019, două dintre cele mai mari întreprinderi ale companiei naționale saudite de petrol Saudi Aramco din Abkaik și Khurais. Ca urmare a exploziilor și a incendiilor cauzate de impact, producția celui mai mare exportator de petrol din lume a scăzut cu 5,7 milioane de barili (de la 9,8 milioane de barili pe zi).

Comentariu remnmilitaryblog.com: RTI este cea mai importantă societate privată a unui holding de cercetare și producție din Federația Rusă, care include șase întreprinderi industriale, precum și șapte institute de cercetare și proiectare situate la Moscova, Saransk, Zelenograd, Dubna, Veliky Novgorod și Vladivostok. În prezent, întreprinderile RTI au aproximativ 10 mii de persoane.

Domeniile principale de activitate sunt reprezentate de dezvoltarea, producerea și furnizarea de sisteme radar, sisteme integrate de control automatizat și centre de situație, comunicații, dispozitive electronice, de micro și nanoelectronică.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s