O grupare navală a Flotei ruse de Nord se îndreaptă spre vestul Mării Mediterane

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 22.01.2020, o grupare navală, formată din crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov, petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406, va trece prin Strâmtoarea Tunis și va ieși în partea de vest a Mării Mediterane.

În timpul traversării Mării Mediterane, echipajele navelor de luptă și auxiliare au executat exerciții planificate de apărare antiaeriană cu întrebuințarea modelării pe calculator a situației tactice.

Anterior, navele de luptă au efectuat escale în porturi din Grecia și Cipru.

În Marea Alboran, înaintea trecerii prin Strâmtoarea Gibraltar, navele Flotei de Nord vor desfășura un exercițiu de apărare antidiversiune, în timpul staționării într-o radă necunoscută.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca prin Strâmtoarea Gibraltar să treacă numai crucișătorul Mareșal Ustinov, petrolierul Vyazma și remorcherul SB-406.

Foarte probabil, distrugătorul Viceamiral Kulakov se va întoarce în Marea Mediterană pentru a continua îndeplinirea de misiuni în cadrul marșului de lungă durată.

Acesta a plecat de la Severomorsk pe 03 decembrie 2019, însoțit de nava mare de desant Kondopoga, care, probabil se află în estul Mării Mediterane.

Detașamentul de nave format din crucișătorul Mareșal Ustinov, petrolierul Vyazma și remorcherul SB-406 a început marșul de lungă durată pe 03 iunie 2019.

Pe 09 ianuarie 2020, crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov au participat, în Marea Neagră, la un exercițiu comun de amploare cu nave de lutpă și auxiliare ale Flotei din Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s