Complexe Pantsir-S1 dislocate în Crimeea au desfășurat exerciții de distrugere a țintelor aeriene

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 22.01.2020, la Flota rusă din Marea Neagră (FRMN), echipaje ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 au desfășurat un exercițiu de căutare și distrugere a țintelor aeriene.

Potrivit planului exercițiului planificat, adversarul convențional a întrebuințat drone pentru atacarea pozițiilor complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Pe timpul antrenamentului, echipajele complexelor Pantsir-S1 au descoperit, identificat și distrus ținte aeriene, la o distanță sigură.

În scopul creării în cadrul exercițiului a unei sitații cât mai apropiate de cea de luptă, subunități de pază și apărare au respins atacurile unor grupuri de cercetare-diversiune ale adversarului convențional.

Echipajele complexelor de rachete și artilerie antiaeriană și-au îndeplinit misiunile încredințate, menținându-se în normativele algoritmilor de acțiune pentru respingerea mijloacelor de atac aerian ale adversarului convențional.

Complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 se află în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană și acoperirea pozițiilor complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf, care sunt dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În mod normal, complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 dislocate în Crimeea aparțin Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Regimentele de Rachete Antiaeriene de la Sevastopol (12) și Feodosia (18) din compunerea Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol includ câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 Triumf și câte un divizion de complexe Pansir-S1.

De asemenea, în zona localității Kerci, la sfârșitul anului 2018, a fost operaționalizat încă un divizion de rachete antiaeriene S-400 Triumf, protejat, probabil, de o baterie de complexe Pantsir-S1. Potrivit anumitor surse, acestea fac parte tot din Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia din cadrul Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În consecință, nici complexele de rachete antiaeriene S-400 Triumf și nici complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1 nu ar trebui să aibă legătură cu FRMN. Cu toate acestea, începând din anul 2019, reprezentanții militari ruși, inclusiv pe site-ul oficial al Ministerului Apărării, au început să folosească în loc de Aviația navală a FRMN sintagma Aviația navală și Apărarea Antiaeriană a FRMN și să atribuie acesteia avioane de vântoare Su-27 și complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1. Acest lucru înseamnă că, deși nu s-au făcut precizări în acest sens, FRMN a preluat responsabilitatea apărării antiaeriene a Peninsulei Crimeea de la Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Probabil, că, implicit, Aviația navală și Apărarea Antiaeriană a FRMN a preluat structurile de aviație și de apărare antiaeriană din peninsula Crimeea, respectiv Divizia 27 Aviație Mixtă – Belbek și Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol.

În plus, presa rusă a informat, cu ceva timp în urmă, că până la sfârșitul anului 2019, în Crimeea va mai fi înființată o divizie de aviație în cadrul FRMN, care va include cele două regimente ale Aviației navale: Regimentul 43 Aviație de Asalt – Saki și Regimentul 318 Aviație Mixtă – Kacha.

În acest fel, ar trebui ca, în prezent Aviația navală și Apărarea Antiaeriană a FRMN să includă două divizii de aviație și o divizie de apărare antiaeriană.

Deocamdată însă situația este neclară, iar informațiile oficiale pe această temă lipsesc cu desăvârșire. Probabil că, în timp, aceste evoluții vor fi confirmate sau infirmate.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s