Pe submarinul Kolpino al FRMN s-a desfășurat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.01.2020, echipajul submarinului diesel-electric Kolpino din compunerea marii unități de submarine a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un exercițiu de luptă pentru vitalitatea navei.

Potrivit planului exercițiului, în timpul staționării submarinului la dană în punctul de dislocare, în unul dintre compartimente a izbucnit un incendiu și a început să iasă fum.

La primirea semnalului de alarmă pentru avarie, personalul grupului de avarie-salvare a trecut la desfășurarea de activități de luptă pentru vitalitatea submarinului.

În timpul antrenamentului, echipajul submarinului Kolpino a îndeplinit normative pentru ermetizarea compartimentului avariat, pentru îmbrăcarea mijloacelor individuale de protecție, localizarea și stingerea incendiului.

Antrenamentele de luptă pentru vitalitate reprezintă un element obligatoriu de pregătire pentru luptă a echipajelor submarinelor și navelor de suprafață ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Kolpino aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În ultima perioadă, submarinul Kolpino a fost cel mai activ dintre cele trei submarine ale brigăzii prezente în Marea Neagră (Rostov pe Don, Veliky Novgorod și Kolpino). Alte trei submarine (Novorossiysk, Stary Oskol și Krasnodar) se află în estul Mării Mediterane și în portul Tartus din Siria.

Pe timpul exercițiului de amploare executat pe 09 ianuarie în Marea Neagră de nave de luptă și auxiliare ale FRMN și Flotei de Nord, submarinul Kolpino a lansat o rachetă de croazieră antinavă cu ajutorul complexului de rachete Kalibr-PL. Kolpino a fost singurul submarin participant la activitățile de pregătire pentru luptă.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s