Noile fregate rusești vor fi mai puternice decât distrugătoarele și crucișătoarele americane

În urmă cu câteva zile, pe 21.01.2020, publicația Military Watch a informat că noile fregate rusești Proiect 22350M vor fi mai puternice decât distrugătoarele grele și crucișătoarele americane.

Noile fregate Proiect 22350M vor avea un deplasament de aproximativ 7.000 de tone și vor dispune de 120 de instalații verticale de lansare a rachetelor.

Astfel, acestea vor fi mai puternice decât distrugătoarele americane din clasa Arleigh Burke, care dispun de 90 sau 96 de instalații de lansare, în funcție de versiune.

În același timp, crucișătoarele grele americane din clasa Ticonderoga au doar un avantaj ușor, cu 122 de instalații de lansare, deși au un deplasament de 10.000 de tone.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află o singură fregată Proiect 22350, respectiv fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord.

A doua fregată de acest tip, Amiral Kasatonov se află în teste, urmând să fie introdusă în dotarea Flotei de Nord în cursul anului 2020.

Următoarele două fregate, Amiral Golovko și Amiral Isakov, destinate tot Flotei de Nord, se află în construcție, urmând să fie livrate în 2021 și 2022.

Fiecare din cele patru fregate are în dotare două instalații universale de lansare de tip 3S14, cu câte opt celule, ale complexului de rachete Kalibr-NK. Acestea pot întrebuința rachete de tip Kalibr și Onyks, iar, în perspectivă, vor putea folosi și noile rachete hipersonice Zircon. De asemenea, navele dispun de complexul de rachete antiaeriene Redut, în compunerea căruia se află patru module de instalații de lansare cu opt celule fiecare. Acest lucru înseamnă că, în total, fiecare navă poate lansa, în prezent, 16 rachete de croazieră și 32 de rachete antiaeriene.

Pe 23.04.2019, la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, a început construirea altor două fregate Proiect 22350, respectiv Amiral Amelko și Amiral Chichagov. Acestea sunt destinate Flotei din Oceanul Pacific și dispun deja de trei instalații de lansare universale 3S14, în loc de două ca la navele anterioare. Acestea vor putea lansa 24 de rachete de croazieră.

După prima serie de patru fregate pentru Flota de Nord, va urma o nouă serie de patru fregate pentru Flota din Oceanul Pacific, după care Flota din Marea Neagră și Flota din Marea Baltică vor primi câte o fregată Proiect 22350.

În ceea ce privește noile fregate Proiect 22350M, conducerea Forțelor Navale ale Federației Ruse intenționează să comande 12 sau chiar 15 nave de acest tip. Se estimează că prima navă va fi predată flotei în anul 2027. La sfârșitul anului 2019, Biroul de Construcții și Proiectare Nordic a finalizat proiectul tehnic pentru noile nave.

Fregatele Proiect 22350M vor avea în dotare șase instalații de lansare universale 3S14, cu opt celule, ceea ce înseamnă că vor dispune de 48 de rachete de croazieră. De asemenea, acestea vor dispune de complexul de rachete antiaeriene Poliment-Redut, probabil cu 72 de rachete antiaeriene.

Sursa: militarywatchmagazine.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s