Bombardiere strategice rusești Tu-160 au executat zboruri de antrenament în Regiunea Saratov

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 27.01.2020, că, în Regiunea Saratov, s-a desfășurat un exercițiu cu participarea echipajelor bombardierelor strategice Tu-160 ale Forțelor Aerocosmice.

Pe timpul activităților de zbor, personalul navigant a exersat tehnici de pilotare, de navigație aeriană, precum și ordinea acțiunilor în diferite situații de urgență. În calitate de locțiitori ai comandanților de aeronave și navigatori, la îndeplinirea misiunilor au participat și absolvenți ai scolilor militare din perioada 2018-2019.

Durata activităților de zbor a fost de peste opt ore. În acest interval, echipajele au parcurs peste 6.000 de kilometri. În total, la zborurile de instrucție au participat 10 avioane ale Aviației cu rază lungă de acțiune.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de instrucție din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) s-au desfășurat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov al Diviziei 22 Aviație de Bombardament.

Aviația cu rază lungă de acțiune dispune pe acest aerodrom de două regimente de aviație dotate cu bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS. În total, numărul de avioane Tu-160 întrebuințate este de 16, însă niciodată acestea nu au fost operaționale integral, fiind supuse, prin rotație, unui proces de reparații și modernizare.

Sursa nu precizează dacă cele 10 aeronave participante la zborurile de instrucție au fost numai de tip Tu-160 sau și de tip Tu-95MS.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu activitățile din Regiunea Saratov, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020127455-Axtqu.html.

În acesta au fost identificate trei bombardiere strategice de tip Tu-160, astfel:

Vladimir Sudets, număr de bord 15 roșu, număr de înregistrare RF-94108;

Pavel Taran, număr de bord 03 roșu, număr de înregistrare RF-94101;

Vasili Seniko, număr de bord 11 roșu, număr de înregistrare RF-94114.

Probabil, este primul exercițiu de o asemenea amploare executat cu participarea bombardierelor strategice Tu-160 de la începutul noului an de instrucție pe 03.12.2019.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s