Nava de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN va îndeplini misiuni în cadrul grupării navale din Marea Mediterană

Nava de patrulare Dmitri Rogachev din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a tranzitat, pe 25.01.2020, Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a intrat în Marea Mediterană.

În perioada următoare, nava urmează să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deplasarea navei în Marea Mediterană a fost anunțată doar de sursele locale turcești. Nicio sursă rusească nu a făcut mențiuni referitoare la ieșirea navei din Marea Neagră.

Nava de patrulare Dmitri Rogachev este a doua navă Proiect 22160 și prima din producția de serie. Aceasta face parte din Brigada 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Nazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Nava a fost introdusă în înzestrarea FRMN pe 11.06.2019. Pentru echipajul navei este prima misiune îndeplinită în Marea Mediterană.

În prezent, în cadrul grupării rusești din Marea Mediterană se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr. Este vorba despre fregata Amiral Essen, care asigură și conducerea grupării, și de submarinele Novorossiysk, Stary Oskol și Krasnodar, toate din cadrul FRMN. Nava de patrulare Dmitri Rogachev va fi a cincea platformă care dispune de rachete de acest tip.

În total, în dotarea FRMN se află cel mai mare număr de platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, respectiv 14. De exemplu, Flota din Oceanul Pacific nu dispune încă de nicio navă de suprafață sau submarin dotat cu rachete de acest tip.

Sursa: twitter.com/YorukIsik.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s