În sudul Federației Ruse, va fi executat un exercițiu cu întrebuințarea desantului aerian tactic

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 27.01.2020, că, în poligonul Prudboy din Regiunea Volgograd, va fi executat un exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel companie, cu întrebuințarea desantului aerian tactic.

Timp de o săptămână, personalul subunităților de infanterie moto va îndeplini misiuni de instrucție și luptă, care vor include transportul grupelor mobile de desant cu ajutorul elicpterelor Aviației Forțelor Terestre a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, executarea unui marș în raionul de întrebuințare în luptă, în condițiile acțiunii grupurilor de cercetare-diversiune, și distrugerea cu foc a adversarului convențional.

Particularitatea exercițiului va consta în debarcarea unui grup de desant, care să asigure sosirea forțelor principale. Desantul aerian tactic va distruge adversarul și va ocupa un aliniament de tragere. De asemenea, va exersa ordinea de ambarcare în elicopter a aruncătoarelor de mine calibru 120 de milimetri, precum și debarcarea din acesta.

Pe timp de noapte, plutoanele de infanterie moto vor îndeplini acțiuni tactice în condițiile utilizării de către adversar a mijloacelor de război electronic și a contaminării chimice a terenului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu fac parte din Brigada 20 Infanterie Moto – Volgograd a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk din cadrul Regiunii Militare Sud.

Probabil, elicopterele întrebuințate în timpul exercițiului, în special de tip Mi-8AMTȘ, aparțin Brigăzii 16 Elicoptere – Zernograd a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Grupurile aeromobile ale marilor unități de infanterie moto aparținând Regiunii Militare Sud au fost formate începând din anul 2018. Acestea sunt destinate pentru ducerea acțiunilor de luptă în cadrul operațiilor, care implică transportul în secret, pe cale aeriană, al unui număr însemnat de subunități și debarcarea acestora.

O caracteristică distinctă a grupurilor aeromobile constă în capacitatea acestora de a se deplasa rapid pe cont propriu, întrebuințând elicoptere de transport și multifuncționale, în calitate de mijloace de manevră și de cercetare aeriană, precum și elicoptere de asalt, în calitate de mijloace de sprijin cu foc.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s