Federația Rusă va livra Armeniei un nou lot de avioane de vânătoare Su-30SM

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 28.01.2020, citând o declarație a ministrului armean al apărării, David Tonoian, că, în scurt timp, un noul lot de avioane rusești de vânătoare de tip Su-30SM va fi livrat în Armenia.

“În scurt timp, vom introduce în dotare un nou lot de avioane de vânătoare”, a precizat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

La sfârșitul anului 2019, în înzestrarea Forțelor Aeriene ale Armeniei au fost introduse patru avioane de vânătoare Su-30SM.

Anterior, s-a informat că Armenia a cumpărat din Federația Rusă patru avioane Su-30SM și intenționează să mai achiziționeze alte avioane de acest tip.

Pe 28 ianuarie, în Armenia este sărbătorită Ziua Armatei.

În luna noiembrie 2019, Federația Rusă a început livrarea de avioane Su-30SM către Republica Belarus. De asemenea, două escadrile de avioane Su-30SM vor fi introduse în dotarea Forțelor Aeriene ale Kazahstanului.

Potrivit datelor furnizate de corporația Irkut, în dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Aviației navale se află peste 100 de avioane Su-30SM.

Avionul de vânătoare multirol Su-30SM de generație 4++ este considerat ca fiind unul dintre cele mai moderne avioane de luptă din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cele patru avioane de vânătoare multirol de tip Su-30SM, construite pentru Forțele Aeriene ale Armeniei la Întreprinderea de aviație din Irkutsk a Corporației Irkut, au ajuns pe aeroportul Shirak din Gyumri, pe 27 decembrie 2019.

În timpul transferului, aeronavele au fost pilotate de echipaje rusești. Avioanele, cu numerele de bord 30, 31, 32 și 33 roșii, au fost produse în cadrul unui contract încheiat în luna ianuarie 2019 de Ministerul armean al Apărării și partea rusă pentru achiziționarea a patru avioane de vânătoare Su-30SM. Livrarea avioanelor s-a făcut pe linia OTSC, la prețuri interne.

Conform unei înțelegeri încheiate cu Ministerul Apărării din Armenia încă din anul 2012, în total, partea armeană va achiziționa 12 avioane de vânătoare Su-30SM.

Probabil, “un nou lot de avioane Su-30SM” va însemna încă patru avioane de acest tip. În acest fel, escadrila de avioane de vânătoare (12 aeronave) va fi livrată în trei tranșe de câte patru avioane (câte o patrulă).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s