Gruparea navală a Flotei ruse de Nord a desfășurat misiuni de luptă antisubmarin în Golful Biskaya

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.01.2020, navele de luptă și auxiliare, conduse de crucișătorul Mareșal Ustinov, au continuat deplasarea prin Golful Biskaya, îndreptându-se către Canalul Mânecii.

Navigația se desfășoară în condiții hidro-meteorologice complexe, pe mare de gradul patru.

Pe timpul deplasării, echipajele crucișătorului Mareșal Ustinov și distrugătorului Viceamiral Kulakov, își perfecționează pregătirea navală militară. În prezent, acestea desfășoară misiuni de căutare a submarinelor adversarului convențional, cu ajutorul complexelor hidroacustice de la bord.

Gruparea navală a Flotei de Nord a încheiat, pe 26 ianuarie, îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană și a ieșit în Oceanul Atlantic. Peste câteva zile, marinarii vor intra în Canalul Mânecii. În continuare, navele de luptă și auxiliare se vor îndrepta către punctele de dislocare din Peninsula Kola. Echipajele navelor de luptă se vor întâlni în Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk. Sosirea acestora este estimată pentru prima jumătate a lunii februarie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe lângă crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov, din gruparea navală a Flotei de Nord mai fac parte petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406.

Inițial, marșurile de instrucție au fost desfășurate separat. Crucișătorul Mareșal Ustinov petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406 au plecat de la Severomorsk pe 03 iulie 2019. Distrugătorul Viceamiral Kulakov și nava mare de desant Kondopoga au părăsit Baza Navală Principală a Flotei de Nord pe 03 decembrie 2019.

Nava de desant Kondopoga a rămas în estul Mării Mediterane, unde continuă desfășurarea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s