Vedeta antidiversiune Yunarmeets Daghestana a FRMC a îndeplinit misiuni în punctul de dislocare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.01.2020, vedeta antidiversiune Yunarmeets Daghestana, Proiect 21980, clasa Gracionok, introdusă în dotarea Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) în anul 2019, a desfășurat activități de pregătire în punctul de dislocare permanentă din Makhacikhala (Republica Daghestan).

Echipajul vedetei a executat elemente ale misiunilor de curs K-1, care includ activități de pregătire pentru luptă și marș.

Acțiunile echipajului vedetei antidiversiune au fost appreciate de șefii de departamente și servicii, precum și comandanții marilor unități de nave ale FRMC, care au asistat la acestea.

Vedeta antidiversiune Yunarmeets Daghestana este destinată pentru lupta cu forțele și mijloacele terrorist-diversioniste în acvatoriile punctelor de dislocare ale FRMC, precum și pe căile de acces către acestea.

Vedetele din clasa Gracionok sunt dotate cu complexe moderne de armament, precum și cu mijloace radioelectronice și radiotehnice, datorită cărora pot descoperi obiecte în apă pe o distanță de 300 de metri și pot cerceta fundul mării la adâncimi de până la 200 de metri. În afară de aceasta, membrii echipajului navei pot studia fundul mării și obiectele submarine cu ajutorul aparatelor telecomandate fără echipaj și a echipamentelor de scufundare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În dotarea FRMC se află trei vedete antidiversiune Proiect 21980, clasa Gracionok. Este vorba despre vedetele P-351 Yunarmeets Kaspiya, P-449 Yunarmeets Tatarstana și P-? Yunarmeets Daghestana. Acestea au fost introduse în înzestrarea flotilei pe 15.10.2013, 20.10.2018 și 30.08.2019.

Substantivul yunarmeets (юнармеец în limba rusă) se traduce prin “membru al mișcării militare patriotice pentru tineret Yunarmiya”, care a fost creată în Federația Rusă în anul 2016. În consecință Yunarmeets Daghestana ar putea fi tradus liber prin “membru al mișcării militare patriotice pentru tineret Yunarmiya din Republica Daghestan”.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s