Detașamentul de nave al Flotei ruse de Nord a traversat Canalul Mânecii și a ieșit în Marea Nordului

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.02.2020, detașamentul de nave de luptă și auxiliare condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, care este pe cale să încheie îndeplinirea misiunilor din cadrul marșului de lungă durată, a ieșit în Marea Nordului.

În dimineața zilei de sâmbătă, marinarii Flotei de Nord au traversat porțiunea cea mai îngustă a Canalului Mânecii, respectiv Strâmtoarea Pas de Kalais.

Anterior, în Golful Senei, marinarii ruși au completat rezervele navelor și au desfășurat exerciții antidiversiune, pentru apărarea navelor aflate la ancoră într-o radă necunoscută. De asemenea, pe timpul traversării Golfului Biskaya, aceștia au îndeplinit misiuni antisubmarin.

Crucișătorul Mareșal Ustinov, petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406 se îndreaptă spre punctul de dislocare permanentă din peninsula Kola. Sosirea acestora este așteptată peste o săptămână.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Informația nu mai face nicio referire la distrugătorul Viceamiral Kulakov, care a ieșit împreună cu cele trei nave din Marea Mediterană. Este posibil ca acesta să se fi desprins de grup și să fi primit altă misiune.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a plecat de la Severomorsk pe 03 iulie 2019. Marșul de instrucție al acestuia are deja o durată de aproape șapte luni.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s