În sudul Federației Ruse a fost executat un exercițiu de apărare antiaeriană, cu participarea complexelor S-300V4

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 03.02.2020, în Ținutul Krasnodar, a fost executat un exercițiu tactic cu marea unitate de rachete antiaeriene, care este dotată cu sistemele unice de tip S-300V4.

În timpul exercițiului, echipajele și subunitățile de conducere au efectuat un marș în raionul de executare a lansărilor de rachete. Pe ruta de deplasare, echipajele complexelor S-300 au respins atacul unor grupuri de cercetare-diversiune ale adversarului convențional, au depășit porțiuni de teren contaminat și au îndeplinit o serie de normative speciale.

Ulterior, militarii au desfășurat instalațiile de lansare, într-un raion din zona Kuban, și au executat lansări electronice de rachete asupra unor ținte aeriene, care imitau mijloacele de atac aerian ale adversarului convențional.

Acest sistem de apărare antiaeriană include toate evoluțiile de perspectivă ale Complexului Militar Industrial din Federația Rusă. Sistemul are caracteristici unice, care asigură apărarea antiaeriană și antirachetă, fiind capabil să lupte, cu succes, împotriva tuturor tipurilor de rachete cu rază medie de acțiune din lume.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ministerul rus al Apărării a postat pe canalul său de You Tube un material video referitor la desfășurarea exercițiului. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://www.youtube.com/watch?v=ut5AxeeVSeY.

Exercițiul a fost executat în cadrul Brigăzii 77 Rachete Antiaeriene – Korennovsk, singura mare unitate a Regiunii Militare Sud dotată cu complexe de rachete antiaeriene de tip S-300V4.

Brigada este structurată în conducere și stat major, punct de comandă automatizat cu post de radiolocație și post de prelucrare a informațiilor de radiolocație și două divizioane de rachete antiaeriene.

Divizionul de rachete antiaeriene S-400V4 include un punct de comandă 9S457M, un radar 9S15M2, un radar 9S19M2 și două baterii de rachete antiaeriene. Fiecare baterie dispune de o stație multicanal de dirijare a rachetelor 9S32M, două instalații de lansare 9A82M, o instalație de lansare-încărcare 9A84M, patru instalații de lansare 9A83M și două instalații de lansare-încărcare 9A85M.

Instalațiile de lansare 9A82M întrebuințează rachete antiaeriene de tip 9M82, iar instalațiile de lansare 9A83M rachete de tip 9M83. Rachetele 9M82 sunt mai mari (diametru 1215 milimetri) și sunt amplasate câte două rachete pe instalația de lansare, în timp ce rachetele 9M83 sunt mai mici (diametru 915 milimetri) și sunt amplasate câte patru pe instalația de lansare. Acestea pot distruge ținte aerodinamice la distanțe de până la 100 de kilometri, iar ținte balistice la distanțe de până la 30-40 de kilometri.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s