Noua fregată rusească Amiral Kasatonov a efectuat lansări de rachete antiaeriene în Marea Barents

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 03.02.2020, prima fregată Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov, a efectuat lansări de rachete antiaeriene cu complexul Poliment-Redut, în cadrul testelor efectuate în Marea Barents.

“Echipajul navei a distrus o rachetă-țintă lansată de nava mică purtătoare de rachete Rassvet. Distrugerea țintei aeriene a fost confirmată de mijloacele de control obiectiv”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor reprezentanților Serviciului de presă, după executarea tragerilor de luptă, fregata a continuat programul testelor de stat.

“Sistemele radiotehnice ale navei au fost verificate în timpul zborurilor efectuate de avioane Su-24 și An-26 ale aviației Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord, la diverse altitudini și distanțe”, s-a precizat în comunicatul flotei.

Testarea fregatei Amiral Kasatonov a început pe 20 noiembrie 2019 în Marea Albă și s-a desfășurat în mai multe etape. Anterior, a fost testat complexul de rachete din dotarea navei, prin efectuarea unor lansări de rachete de croazieră asupra unor ținte navale și de coastă. Pe 01 decembrie 2019, au fost executate, simultan, lansări de rachete de croazieră Onyks și Kalibr.

După încheierea testelor de stat și semnarea actului de recepție, nava va fi introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Amiral Kasatonov este a doua fregată din cadrul Proicetului 22350. Prima fregată de acest tip, Amiral Gorshkov, a fost predată Forțelor Navale în luna iulie 2018.

Navele din cadrul proiectului au fost dezvoltate cu întrebuințarea tehnologiei stealth și sunt destinate pentru ducerea acțiunilor de luptă, în zona oceanică îndepărtată, împotriva navelor de suprafață și submarinelor adversarului, precum și pentru respingerea atacurilor aeriene, atât în mod individual, cât și în cadrul grupărilor navale.

Fregata este dotată cu o instalație de artilerie A-192, calibru 130 de milimetri, un complex de rachete antiaeriene Redut și cu instalații de lansare pentru 16 rachete antinavă Onyks sau Kalibr. În calitate de armament antisubmarin, nava întrebuințează complexul Paket-NK. De asemenea, fregata dispune de un elicopter ambarcat Ka-27.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov este destinată Flotei de Nord. La fel ca și fregata Amiral Gorshkov, aceasta va face parte din Divizia 43 Nave de Suprafață – Severomorsk, în compunera căreia se mai află portavionul Amiral Kuznetsov, crucișătoarele Petru cel Mare și Mareșal Ustinov, precum și distrugătorul Amiral Ushakov.

Inițial, nava trebuia să fie livrată Flotei de Nord la sfârșitul anului 2019, însă, din cauza furtunii, testele pe mare nu au putut fi finalizate.

În cadrul testelor din Marea Albă, pe 01.12.2019, fregata Amiral Kasatonov a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr (3M14) asupra unei ținte terestre. Lansările de rachete antinavă de tip Kalibr (3M54) și Onyks (3M55) au fost executate pe 29 noiembrie.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s