Primele rachete balistice intercontinentale rusești de tip Sarmat vor fi introduse în înzestrare începând din anul 2021

În cadrul unui articol publicat în revista concernului Tehnologii Radioelectronice (KRET), adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat, pe 03.02.2020, că livrarea în serie a noilor rachete balistice intercontinentale RS-28 Sarmat, care vor înlocui în cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) rachetele grele de tip Voevoda, va începe în anul 2021.

“Primele rachete din producția de serie vor fi introduse în dotare în anul 2021”, a precizat Krivoruchko.

Potrivit declarațiilor acestuia, conceptul complexului Sarmat prevede deplasarea focoaselor de-a lungul unei traiectorii, care complică în mod substanțial distrugerea lor, chiar și de către sistemele de perspectivă ale apărării antirachetă.

Noua rachetă permite executarea de atacuri asupra unor obiective aflate la distanțe de până la 18.000 de kilometri, are o greutate la lansare de 208,1 tone și o greutate a încărcăturii utile de aproximativ 10 tone.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Racheta RS-28 Sarmat (Satan-2 în clasificare NATO) este o rachetă strategică de generația a cincea, cu bazare terestră, staționară (în siloz). Aceasta va putea fi echipată cu 10-15 focoase, în funcție de puterea lor. În cazul rachetei cu 10 focoase, acestea vor avea 750 de kilotone fiecare. În cazul întrebuințării focoaselor manevrabile hipersonice, atunci racheta va avea trei astfel de focoase de câte o tonă fiecare.

Vor fi dezvoltate două versiuni ale rachetei, cu diferite rezerve de combustibil, pentru lovirea de ținte din SUA sau din Europa Occidentală. Racheta destinată Statelor Unite va avea o greutate de start de 150-200 de tone, bătaie de 16.000 de kilometri și o sarcină utilă de cinci tone. Racheta destinată statelor europene va avea o greutate la lansare de 100-120 de tone, o bătaie de 9-10.000 de kilometri și o sarcină utilă de 10 tone.

Datorită puterii sale distructive, predecesoarea rachetei Sarmat, racheta R-36M Voevoda, a fost denumită Satan de statele membre NATO.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s