Federația Rusă a început producerea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf pentru India

În cadrul unui interviu acordat agenției RIA Novosti, ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov, a declarat, pe 04.02.2020, că Federația Rusă a început producerea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf pentru India.

“Federația Rusă va livra Indiei sistemele de rachete antiaeriene S-400 la timp, în termenele stabilite prin contract. În general, toate obligațiile asumate de cele două părți, inclusiv plățile, au fost puse în aplicare. Voi adăuga faptul că, în India, se lucrează la crearea unui Centru de Instrucție”, a precizat Manturov.

La începutul lunii octombrie 2018, Federația Rusă și India au încheita un contract pentru livrarea sistemelor S-400. Autoritățile de la New Delhi au achiziționat cinci complete de nivel regiment de sisteme antiaeriene, în valoare de 5,43 miliarde de dolari. Tranzacția a fost catalogată drept cea mai mare din istoria Rosoboroneksport. Livrările sistemelor S-400 se vor încheia în prima parte a anului 2025.

S-400 Triumf este un sistem rusesc de rachete antiaeriene cu rază mare și medie de acțiune, destinat pentru distrugerea tuturor mijloacelor actuale și de perspectivă de atac aerocosmic.

În afară de India, au mai încheiat contracte de achiziționare a sistemelor S-400 și Turcia și China. Posibilitățile de achiziționare a unor sisteme de acest tip sunt analizate în prezent în Irak.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La jumătatea lunii noiembrie 2019, presa indiană a informat că livrările sistemelor S-400 către India vor începe în 16-18 luni.

Anterior, pe 08.09.2019, vicepremierul rus, Iuri Borisov, declarase că India a achitat avansul pentru sistemele de rachete antiaeriene S-400, iar livrările vor începe în 18-19 luni.

În concluzie, se poate aprecia că termenul de începere a livrărilor prevăzut în cotract este în anul 2021. Probabil că acestea vor fi făcute într-un ritm de un complet de nivel regiment pe an.

În perioada 2018-2019, Federația Rusă a livrat câte două complete de nivel regiment către China și India.

Partea rusă negociază în prezent cu alte 13 state vânzarea de sisteme de tip S-400. Între acestea se află Arabia Saudită, Qatarul, Marocul, Egiptul, Vietnamul și Irakul.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s