Federația Rusă este gata pentru normalizarea relațiilor cu SUA și reluarea dialogului privind stabilitatea strategică

În cadrul unei ceremonii desfășurate la Kremlin, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 05.02.2020, că Federația Rusă este gata pentru un dialog semnificativ cu SUA privind stabilitatea strategică și terorismul internațional.

“Suntem pregătiți pentru un dialog semnificativ cu partea americană, inclusiv în domeniul controlului armelor și al stabilității strategice, în lupta împotriva terorismului și în rezolvarea pașnică a crizelor regionale”, a spus Vladimir Putin.

Potrivit precizărilor sale, revenirea cooperării bilaterale într-o direcție constructivă este nu numai în interesul Federației Ruse și SUA, ci și a întregii lumi.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Relațiile ruso-americane au fost viciate în ultimii ani, în primul rând, din cauza situației din estul Ucrainei și integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă. Autoritățile americane au impus sancțiuni economice împotriva unor societăți și a unor persoane fizice din Federația Rusă. De asemenea, SUA s-au retras dintr-o serie de acorduri internaționale, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Tratatul INF.

În acest context, relațiile dintre Federația Rusă și SUA au ajuns, probabil, la nivelul cel mai scăzut, de unde, în mod inevitabil, va trebui ca, la un moment dat, să se înceapă un curs ascendant.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s