Fregata Daghestan a Flotilei ruse din Marea Caspică va executa trageri de luptă în acvatoriul Mării Caspice

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.02.2020, că nava amiral a Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC), fregata Daghestan, a ieșit din punctul de dislocare permanentă din Republica Daghestan, pentru executarea de trageri de artilerie și de lansări de rachete antiaeriene.

Ieșirea navei într-un poligon de pregătire pentru luptă din Marea Caspică se desfășoară în cadrul executării misiunilor de curs K-2, pe timpul cărora echipajul acesteia trebuie să confirme pregătirea pentru desfășurarea de misiuni individuale ale fregatei, potrivit destinației.

În timpul îndeplinirii misiunilor de ducerea a luptei navale în mod individual, marinarii vor executa trageri asupra unor ținte navale și aeriene, cu întrebuințarea instalațiilor de artilerie AK-176M și AK-630M, precum și cu complexul de rachete și artilerie antiaeriană Palash.

De asemenea, militarii vor executa lansări electronice de rachete cu complexul Kalibr-NK, pentru distrugerea țintelor de suprafață ale adversarului convențional.

În timpul săptămânilor trecute, echipajul fregatei a desfășurat elemente de pregătire navală, îndeplinind misiuni de apărare antimină și de asigurare a pazei și apărării navei, în timpul staționării la ancoră într-o radă necunoscută.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Daghestan este una din cele patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din dotarea FRMC. La sfârșitul anului 2015, nava a participat la misiuni în timpul operației din Siria, executând, în două rânduri, lansări de rachete din Marea Caspică asupra unor ținte de pe teritoriul sirian.

Nava este singura platformă purtătoare de rachete Kalibr din dotarea FRMC, care nu a participat la misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Probabil, nava este mai mare și este mai dificil de scos din Marea Caspică, prin Canalul Volga-Don.

Cele trei nave mici purtătoare de rachete ale FRMC, Grad Svyiazhsk, Uglici și Veliky Ustiug, au pescaj mai mic și au fost deplasate, prin rotație, în Marea Mediterană.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s