FRMC și Armata 49 au executat un exercițiu comun cu întrebuințarea mijloacelor de război electronic

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.02.2020, echipaje de luptă de război electronic ale Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) și specialiști în război electronic aparținând Armatei 49 arme întrunite au îndeplinit misiuni comune de suprimare radioelectronică a mijloacelor de comunicații, navigație și radiolocație ale adversarului convențional.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor, militarii au întrebuințat mijloace noi de război electronic, precum stația de bruiaj R-330BMV din compunerea complexului Borisoglebsk, stația de război electronic Krasuha și complexe de control tehnic Dziudoyst. Folosirea acestor complexe a făcut posibilă distorsionarea câmpului de navigație al adversarului convențional și perturbarea posibilităților de dirijare a armamentului de rachete către trupele sau obiectivele protejate.

De asemenea, au fost îndeplinite misiuni de influențare a sistemelor de navigație ale sistemelor care utilizează aparate de zbor fără pilot ale adversarului, prin întrebuințarea unei stații automatizate de bruiaj.

Folosirea noilor categorii de tehnică militară a permis asigurarea îndeplinirii unui întreg complex a activități de suprimare radiolelectronică a mijloacelor adversarului, la distanțe de câteva sute de kilometri.

La antrenamentul comun al echipajelor de război electronic ale FRMC și Armatei 49 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud au participat peste 500 de militari și peste 80 de unități de tehnică militară și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Executarea unui exercițiu comun de întrebuințare a mijloacelor de război electronic între forțe și mijloace aparținând FRMC și Armatei 49 arme întrunite – Stavropol din cadrul Regiunii Militare Sud este oarecum surprinzătoare.

În mod normal, Armata 49 arme întrunite are zona de responsabilitate în partea dinspre Marea Neagră și ar trebui să îndeplinească misiuni pe această direcție, în comun cu Flota rusă din Marea Neagră.

În partea dinspre Marea Caspică sunt dislocate marile unități și unități militare ale Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz. În acest fel, cooperarea cu FRMC ar trebui să fie asigurată de către acestea.

Probabil, exercițiul a vizat verificarea interoperabilității și a posibilităților de lucru în comun ale mijloacelor de război electronic dintre cele două structuri ale Regiunii Militare Sud.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s