Nave de luptă ale FRMN au executat un exercițiu de depășire a unui baraj de mine în Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 06.02.2020, echipaje ale navelor de luptă care îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană au executat un exercițiu de depășire a unui baraj de mine.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al navelor care execută misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

La acesta au participat fregata Amiral Essen, nava de patrulare Dmitri Rogachev și nava de luptă antimină Ivan Antonov, care a asigurat trecerea navelor de luptă prin barajul de mine.

Conform planului exercițiului, echipajul dragorului Ivan Antonov a desfășurat activități de cercetare antimină, întrebuințând complexul subacvatic din dotare destinat căutării și descoperirii minelor.

Ulterior, echipajele fregatei Amiral Essen și navei de patrulare Dmitri Rogachev au desfășurat elemente de cooperare și manevrare comună, cu respectarea ordinii de marș pentru trecerea printr-un raion periculos pentru navigație.

Echipajul dragorului Ivan Antonov și-a îndeplinit cu success misiunile încredințate pentru asigurarea trecerii detașamentului de nave prin câmpul de mine, care a forțat coridorul deminat și a executat trageri de artilerie pentru distrugerea navelor plutitoare.

Pentru echipajele navei de patrulare Dmitri Rogachev și dragorul Ivan Antonov a fost primul exercițiu comun în zona maritimă îndepărtată de la introducerea în dotarea FRMN.

În prezent, în compunerea FRMN se află două nave moderne de apărare împotriva minelor. A doua navă de acest tip, Vladimir Emelianov, a fost introdusă în dotarea FRMN la sfârșitul lunii decembrie 2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare. Între acestea se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, toate din compunerea FRMN. Pe lângă fregata Amiral Essen și nava de patrulare Dmitri Rogachev, în estul Mării Mediterane și în portul Tratus din Siria se mai află submarinele Novorossiysk și Krasnodar.

Este de remarcat faptul că navele de luptă de suprafață și submarine aflate în prezent în Marea Mediterană sunt numai nave moderne, care au fost introduse în dotarea FRMN în ultimii ani. Astfel, submarinul Novorossiysk a fost introdus în înzestrare în 2014, submarinul Krasnodar în 2015, fregata Amiral Essen în 2016, iar nava de patrulare Dmitri Rogachev și dragorul Ivan Antonov în 2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s