Date privind Trupele de Apărare de Coastă a Flotilei ruse din Marea Caspică

După cum a anunțat Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, la sfârșitul lunii ianuarie 2020, în Republica Daghestan, s-a desfășurat o ceremonie de predare către Flotila rusă din Marea Caspică (FRMC) a unui complex de rachete de coastă de tip Bal.

Acesta este destinat pentru apărarea locurilor de dislocare ale navelor, asigurarea securității în acvatoriul Mării Caspice, precum și a subunităților de Forțe Terestre ale FRMC.

Încă din perioada sovietică, în compunerea FRMC a existat Divizionul 168 Rachete de Coastă, dotat cu complexe mobile de rachete de tip 4K44 Redut, care era dislocat la Dzhafar (Republica Socialistă Sovietică Turkmenă). Acesta a fost desființat însă în anul 1990.

În anul 1993, la Astrakhan, în compunerea FRMC din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a fost format Divizionul 847 Rachete de Coastă, dotat tot cu complexe mobile de rachete de tip 4K44 Redut, care a funcționat până în anul 2005.

În anul 2010, în compunerea FRMC a fost înființat, la Kaspiysk, Divizionul 46 Rachete de Coastă, care a primit primele complexe antinavă de tip 3K60 Bal din producția de serie (două baterii cu câte patru instalații de lansare). În aprilie 2012, personalul Divizionul 46 Rachete de Coastă a efectuat primele lansări de rachete cu noile complexe. În luna martie 2014, divizionul a fost redislocat în Crimeea, unde a și rămas definitiv, fiind integrat, în decembrie 2014, în Brigada 15 Rachete de Coastă a Flotei ruse din Marea Neagră.

Acum, la Kaspiisk, în compunerea FRMC, a fost format un nou divizion de rachete. Este vorba despre Divizionul 51 Rachete de Coastă, care a fost dotat cu un nou complet de complexe mobile de tip 3K60 Bal.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent Trupele de Apărare de Coastă ale FRMC includ, în principal, Divizionul 51 Rachete de Coastă – Kaspiysk și Regimentul 177 Infanterie Marină – Kaspiysk. De asemenea, la acestea se adaugă o subunitate de transmisiuni și stația de radiolocație de coastă Podsolnukh.

Regimentul 177 Infanterie Marină a fost format prin reorganizarea Batalionului 727 Infanterie Marină – Astrakhan și Batalionului 414 Infanterie Marină – Kaspiisk. Acesta a devenit operațional pe 01.12.2018

Sursa: bmpd.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s