Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a încheiat executarea unui marș de lungă durată

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.02.2020, crucișătorul Mareșal Ustinov, petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406 au încheiat executarea marșului de lungă durată și au sosit în punctele de dislocare permanentă din Peninsula Kola.

Crucișătorul a fost andocat la Baza Navală Principală a Flotei de Nord din Severomorsk, la dana de dislocare permanentă, alături de crucișătorul Petru cel Mare.

Ceremonia de întâmpinare a navelor Flotei de Nord s-a desfășurat pe platoul orășelului militar al marii unități de nave de suprafață. La aceasta au participat echipajele navelor care s-au întors din marș, precum și echipajele tuturor navelor de luptă dislocate la Severomorsk, conducerea flotei și reprezentanți ai autorităților locale.

Comandantul Flotei de Nord, viceamiral Aleksandr Moiseev, s-a întâlnit cu marinarii care au revenit la bază. Acesta a subliniat importanța misiunilor de pregătire pentru luptă și operativă îndeplinite de marinarii Flotei de Nord, care au demonstrat drapelul Sfântului Andrei în porturi străine și în Oceanul Planetar.

De asemenea, comandantul Flotei de Nord a fost informat despre îndeplinirea misiunilor de la comandantul crucișătorului, căpitan rang I Vladimir Kuzmin, și de la comandantul marșului, respectiv comandantul diviziei de nave de suprafață, căpitan rang I Andrei Saloshin. Acesta a început marșul în funcția de șef de stat major al diviziei și a fost avansat pe mare.

Marșul navelor de lutpă și auxiliare ale Flotei de Nord a început pe 03 iulie 2019 și a durat mai mult de șapte luni (220 de zile). În timpul marșului, crucișătorul Mareșal Ustinov a parcurs peste 42.000 de mile.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși a ieșit din Marea Mediterană împreună cu cele trei nave ale Flotei de Nord, distrugătorul Viceamiral Kulakov nu a mai fost menționat ulterior în informațiile legate de acestea.

Este posibil ca, între timp, distrugătorul să fi primit o altă misiune și s-a desprins de gruparea navală a Flotei de Nord, în timp ce acesta se afla în Oceanul Atlantic.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s