Noua fregată rusească Amiral Kasatonov și-a testat complexele de război electronic în Marea Barents

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 09.02.2020, că prima fregată Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov, a completat o nouă etapă a testelor de stat.

În poligoane aparținând Flotei de Nord din Marea Barents, echipajul navei a întrebuințat complexele de război electronic pentru crearea de ținte false și executarea de bruiaj pasiv. Complexele asigură apărarea navei împotriva atacurilor cu rachete de mare precizie.

Cu o săptămână în urmă, echipajul fregatei a testat, cu succes, complexul de rachete antiaeriene Poliment-Redut, precum și sistemele radiotehnice. Fregata a fost survolată de echipaje ale avioanelor Su-24 și An-26 ale Aviației Flotei de Nord, care au evoluat la diferite altitudini și distanțe.

Testarea fregatei Amiral Kasatonov la Flota de Nord a început pe 20 noiembrie 2019, în Marea Albă și a inclus mai multe etape. A fost testat complexul de rachete din dotarea fregatei, fiind efectuate lansări de rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra unor ținte de coastă și maritime.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, fregata a executat transferul între baze de la Severodvinsk la Severomorsk și a executat o serie de teste în Marea Barents. În prezent, marinarii au efectuat cooperarea cu aviația și submarinele, testând echipamentele radiotehnice și complexul hidroacustic.

După încheierea întregului complex de teste și semnarea documentului de recepție, nava urmează să fie introdusă în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Se estimează că nava va face parte dintr-o mare unitate de nave de suprafață a Flotei de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov va fi introdusă în dotarea Diviziei 43 Nave de Suprafață – Severomorsk a Flotei de Nord, la fel ca și prima navă Proiect 22350, Amiral Gorshkov.

Inițial, nava trebuia să fie livrată Flotei de Nord la sfârșitul anului 2019, însă testele pe mare au fost întârziate din cauza furtunii.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s