Crucișătorul Moscova al FRMN va fi menținut în serviciu cel puțin până în anul 2030

Portalul rusesc Mil.Press FLOT (flot.com) a informat, pe 17.02.2020, citând două surse industriale bine informate, că perioada de exploatare a crucișătorului Moscova, nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), va fi prelungită cu zece ani, astfel încât nava poate fi menținută în serviciul de luptă cel puțin până în anul 2030.

Nava, cu o vechime de 37 de ani, se află într-un proces de reparații pentru restabilirea capacității de marș la Întreprinderea 13 Reparații Navale din Sevastopol. În prezent, specialiștii întreprinderii pregătesc nava pentru andocare.

Încheierea reparațiilor și restabilirea capabilităților tehnice ale crucișătorului sunt planificate pentru trimestrul doi al anului 2020. O atenție specială în timpul reparațiilor a fost acordată instalației energetice principale a crucișătorului.

Pe 05 iunie 2019, nava a ieșit pe mare, pentru prima dată de la sfârșitul anului 2016, pentru efectuarea testelor de marș ale instalației energetice. O nouă ieșire pe mare a crucișătorului a fost planificată pentru decembrie 2019, însă, ulterior, planurile au fost corectate.

Deocamdată, nu se vorbește de o modernizare de amploare a crucișătorului Moscova la Șantierul Naval Zvezdochka, după modelul crucișătorului de același tip Mareșal Ustinov, pentru că nu există resurse financiare. O decizie în acest sens ar putea să fie, totuși, luată mai târziu.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova este, în prezent, singura navă de rang 1 din cadrul FRMN, după ce distrugătorul Kerci a fost retras recent din înzestrare.

Probabil, în cazul în care va fi nevoie, în Marea Neagră vor fi aduse nave mari de la alte flote. Acest lucru a fost exersat la sfîrșitul lunii decembrie 2019 și începutul lunii ianuarie 2020, când în Marea Neagră s-au aflat crucișătorul Mareșal Ustinov și distrugătorul Viceamiral Kulakov de la Flota de Nord.

Pe 09 ianuarie 2020, în Marea Neagră a fost executat un exercițiu interflote, cu participarea unor nave de luptă și auxiliare ale FRMN și Flotei de Nord.

Surse: flot.com, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s