Un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Baltică a început executarea unui marș de lungă durată

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.02.2020, un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), format din corveta Stoiky și nava mare de desant Korolev a luat curs către Oceanul Atlantic.

Navele au ieșit într-un marș de lungă durată, pentru îndeplinirea de misiuni de instrucție și luptă, în cadrul prezenței constante a forțelor FRMB în zona sa de responsabilitate.

Pe timpul marșului, navele de luptă ale FRMB vor îndeplini misiuni de căutare a submarinelor cu ajutorul mijloacelor antisubmarin din dotare și a elicopterului Ka-27 de la bord și vor respinge zborurile aviației și atacurile cu rachete ale adversarului convențional. De asemenea, echipajele navelor vor distruge ținte maritime cu ajutorul artileriei și a armamentelor de la bord.

Subunitățile de infanterie marină aflate în compunerea detașamentului vor executa antrenamente antiteroriste, pentru respingerea atacurilor asupra navelor, în timpul staționării la ancoră într-o radă necunoscută, precum și pe parcursul traversării strâmtorilor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, detașamentul de nave al FRMB se deplasează în Marea Mediterană, unde va îndeplini misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

În prezent, un alt detașament de nave al FRMB se află într-un marș de instrucție de lungă durată. Din acesta fac parte fregata Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya, care au plecat de la Baltiysk pe 01 octombrie 2019.

Recent, fregata Iaroslav Mudry a încheiat efectuarea unei escale în Oman.

Surse: mil.ru, flot.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s