Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac asupra insurgenților sirieni din Idlib

Într-o declarație a Centrului pentru reconcilierea parților în războiul din Siria, publicată pe 20.02.2020, se arată că avioane de tip Su-24 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac asupra teroriștilor din zona de deescaladare din Idlib, care au pătruns adânc pe teritoriul sirian, în urma unor atacuri.

Pe 20 februarie, teroriștii au lansat mai multe atacuri masive, cu întrebuințarea unei cantități mari de tehnică blindată, asupra unităților armatei siriene, pe direcția Kminas-Nairab.

“Acțiunile insurgenților au fost sprijinite cu foc de artilerie de către Forțele Armate ale Turciei, fapt ce a permis teroriștilor să învingă apărarea armatei siriene”, se arată în comunicatul centrului.

“Pentru a împiedica bandele să pătrundă mai adânc pe teritoriul sirian, la solicitarea comandamentului sirian, avioane Su-24 ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un atac pentru distrugerea formațiunilor înarmate ale teroriștilor. Acest lucru a permis trupelor siriene să respingă toate atacurile. Au fost distruse un tanc, șase mașini de luptă ale infanteriei și cinci mașini de teren cu armamente de calibru mare aparținând teroriștilor”, au precizat reprezentanții Centrului pentru reconcilierea parților în războiul din Siria.

Aceștia au menționat că, în timpul bombardamentelor turcești, au fost răniți patru militari sirieni. După ce partea turcă a fost contactată pe linia de deescaladare a conflictului, focul din pozițiile artileriei sale a fost oprit.

Raportul centrului notează că, anterior, au fost înregistrate cazuri de susținere a militanților de către Forțele Armate ale Turciei și s-a solicitat părții turce să se abțină de la transferul de arme către aceștia și să înceteze sprijinul suplimentar pentru a evita incidentele.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultima perioadă, în Provincia Idlib din Siria, a apărut riscul unor confruntări între militarii turci și ruși. În timp ce partea rusă sprijină trupele guvernamentale siriene, militarii turci acordă asistență militară insrugenților din nordul Siriei.

Deși acest pericol a fost exacerbat și a fost considerat chiar iminent de către o serie de analiști și de către reprezentații unor state, între care și SUA, lucrurile sunt puțin mai nuanțate.

Probabil că chiar prezența trupelor ruse în zonă a temperat incursiunile mai adânci ale Turciei pe teritoriul Siriei. În absența acestora, este posibil ca lucrurile să fi arătat mult mai rău.

Deși relațiile dintre Turcia și Federația Rusă par să fi avut de suferit din cauza situației din nordul Siriei, acestea se află încă la un nivel destul de bun. Între cele două părți au loc consultări permanente, la ce mai înalt nivel politic și militar.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s