Federația Rusă a plasat pe orbită un nou satelit militar de comunicații de tip Meridian-M

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 20.02.2020, la ora 11.24, de pe Cosmodromul de Stat Plesetsk din Regiunea Arkhanghelsk, un echipaj de luptă al Trupelor Cosmice aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a lansat o rachetă purtătoare de clasă medie Soiuz-2 cu un aparat cosmic de comunicații de tip Meridian-M.

Lansarea rachetei purtătoare și plasarea pe orbită a aparatului cosmic s-au desfășurat în regim normal.

La trei minute de la lansare, racheta Soiuz-2 a fost preluată pentru escortă de mijloacele de la sol ale complexului automatizat de conducere al Centrului Cosmic Principal German Titov.

Aparatul cosmic Meridian-M a fost plasat pe orbita țintă la timpul stabilit și a fost preluat sub control de mijloacele terestre ale Forțelor Aerocosmice.

Cu aparatul cosmic au fost stabilite și se mențin comunicațiile telemetrice sigure. Sistemele de la bordul aparatului cosmic Meridian-M funcționează normal.

Aparatul cosmic Meridian-M este destinat pentru asigurarea comunicațiilor dintre navele și avioanele ruse din raionul Căii navigabile de nord și stațiile terestre de coastă, precum și pentru extinderea rețelei de stații de comunicații prin satelit din raioanele nordice ale Siberiei și Extemului Orient, în interesul dezvoltării economice a Federației Ruse.

Aceasta a fost prima lansare a unei rachete purtătoare Soiuz-2 de pe Cosmodromul Plesetsk în anul 2020.

Testele de zbor ale complexului de rachete cosmice Soiuz-2 au început pe Cosmodromul Plesetsk pe 08 noiembrie 2004. În utmătorii 15 ani, de pe cosmodromul nordic au fost efectuate 43 de lansări ale unor rachete purtătoare Soiuz-2 în etapele de modernizare 1A, 1B și 1V.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ultima lansare de pe Cosmodromul Plesetsk a avut loc 27.12.2019, la ora 02.11, când un echipaj de luptă al Trupelor Cosmice a lansat o rachetă purtătoare ușoară din clasa Rokot, cu un bloc de aparate cosmice de comunicații Gonets-M și un aparat cosmic Blits-M.

Ultima lansare a unei rachete Soiuz-2, în versiunea 1V, a avut loc pe 25.11.2019, la ora 20.52. Aceasta a avut la bord un satelit militar.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s