Nave de luptă ale FRMN au exersat ducerea luptei navale în acvatoriul Mării Negre

Șeful Departamentului asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 20.02.2020, o grupare navală de asalt a executat o luptă navală de instrucție în acvatoriul Mării Negre.

“Un detașament de nave al FRMN a executat un exercițiu de distrugere a unei grupări navale a adversarului convențional, în poligoane maritime din Marea Neagră”, a precizat Rulev.

Gruparea navală de asalt formată din fregatele Amiral Makarov și Amiral Grigorovici, nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek și vedeta purtătoare de rachete R-60 a ieșit pe mare pentru executarea de lansări de rachete antiaeriene și trageri de artilerie.

“Potrivit planului exercițiului, un detașament de nave al adversarului convențional a executat un atac masiv cu rachete asupra unui detașament de nave al FRMN”, a spus Rulev.

Echipajele de luptă de apărare antiaeriană ale fregatelor Amiral Grigorovici și Amiral Makarov au distrus rachetele de croazieră ale adversarului convențional, întrebuințând complexul de rachete antiaeriene Shtil-1. Toate țintele aeriene au fost distruse cu ajutorul lansărilor electronice de rachete.

Ulterior, în cadrul exercițiului, echipajele navelor au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale. În calitate de nave ale adversarului convențional au fost utilizate ținte remorcate. De asemenea, echipajele de artilerie ale navelor au executat trageri asupra unor mine plutitoare, precum și împotriva bombelor de aviație luminoase, lansate cu parașutele din avioane ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregatele Amiral Grigorovici și Amiral Makarov aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Cea de-a treia navă de acest tip din compunerea FRMN, Amiral Essen, îndeplinște misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Nava mică purtătoare de rachete Vyshniy Volochek și vedeta purtătoare de rachete R-60 fac parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Este de remarcat faptul că trei din cele patru nave de luptă ale FRMN participante la exercițiu au în dotare rachete de croazieră de tip Kalibr.

În prezent, în compunerea FRMN se află 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, din care sunt operaționale 13. Submarinul Stary Oskol este supus unui proces de reparații la Șantierul Naval din Kronshtadt.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s