Trupele de desant Aerian din sudul Federației Ruse au executat un exercițiu tactic de specialitate în Crimeea

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 22.02.2020, că subunități aparținând marii unități de desant-asalt din Novorossiysk au executat un exercițiu tactic de specialitate în poligonul Opuk din Crimeea.

“La exercițiu au participat un divizion de tunuri D-30, calibru 122 de milimetri, din compunerea regimentului de artilerie și trei divizioane de instalații autopropulsate 2S9 Nona aparținând regimentelor de desant-asalt și de artilerie din Novorossiysk. În timpul exercițiului au fost întrebuințate peste 300 de proiectile de artilerie”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul activităților au fost utilizate mijloace de radiolocație, de cercetare opto-electronică și a sunetului, fapt ce a permis corecția operativă a focului.

“Totul funcționează potrivit conceptului de sistem de cercetare și foc, respectiv o tactică nouă ce permite obținerea superiorității în fața adversarului. Artileria nu numai că acoperă presupusele poziții ale adversarului cu un val continuu de foc, dar și lucrează cu o precizie de lunetist”, au menționat reprezentanții ministerului.

Pe timpul exercițiului, o atenție deosebită a fost acordată luptei contrabaterie (duelurile de artilerie), precum și tragerilor în cadrul sistemelor de cercetare și foc sau de cercetare și asalt.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de specialitate din Crimeea a fost executat în cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt – Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

Cele patru divizioane de artilerie care au luat parte la activități aparțin Regimentului 108 Desant-Asalt – Novorossiysk și Regimentului 1141 Artilerie – Anapa din cadrul diviziei.

Este interesantă deplasarea subunităților diviziei de desant-asalt în Crimeea, deoarece, de regulă, exercițiile acesteia se desfășoară în poligoane din Ținutul Krasnodar.

Probabil, poligonul Opuk a fost preferat pentru pregătirea trupelor de desant aerian ținând cont de ieșirea acestuia la mare.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s