Avioane de vânătoare Su-30SM din sudul Federației Ruse au exersat elemente de luptă aeriană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 23.02.2020, că, în timpul unor zboruri de instrucție și antrenament efectuate în ajunul Zilei Apărătorilor Patriei, echipaje ale unui regiment de aviație al armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană au desfășurat activități de interceptare a unei aeronave care a încălcat frontiera spațiului aerian al Regiunii Rostov.

Echipajele avioanelor devânătoare Su-30SM au fost ridicate în aer pentru interceptarea țintelor aeriene în compunerea celulelor. După regruparea în patrule, militarii au executat elemente de luptă aeriană precum și acțiuni în ofensivă și în apărare, cu îndeplinirea unor figuri complexe de pilotaj.

În compunerea celulelor și patrulelor au fost exersate tehnici de luptă aeriană, precum și manevre de luptă: colțul, cârligul, furca, șurubul, acoperișul, nodul, lassoul, crabul și scoica.

În continuare, lupta aeriană a fost dusă cu întrebuințarea aparaturii de bord de transmitere a datelor și de navigație între avioane, fapt ce a permis ca, într-un segment închis, să se efectueze schimbul de informații despre situația aeriană și situația tactică.

Piloții au executat activitățile speciale la altitudini mici, de până la 5.000 de metri. Zborurile au fost efectuate în condiții meteorologice complexe, pe timp de zi și de noapte. Pentru desfășurarea activităților de instrucție, piloții au petrecut în aer peste 150 de minute.

La activitățile de instrucție și antrenament au participat peste 15 echipaje, care au efectuat peste 20 de ieșiri-avion.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă au fost executate în cadrul Regimentului 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo din cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În compunerea acestuia se află două escadrile de avioane de vânătoare Su-30SM, în dotarea cărora se află 24 de aeronave de acest tip. Escadrilele (12 avioane) sunt structurate în patrule (patru avioane), iar patrulele în celule (două avioane).

Pe 19.02.2020, activități similare au fost executate și în cadrul Regimentului 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk. La acestea au participat avioane de vânătoare de tip Su-27 și Su-30M2. Activitățile au durat aproximativ 400 de minute.

Surse: tv.zvezda.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s