Complexe de rachete Bal și Bastion ale FRMN au distrus o navă de luptă a adversarului în Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.02.2020, echipaje ale unor complexe mobile de rachete de coastă Bal și Bastion din compunerea marilor unități de rachete și artilerie ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat un exercițiu de distrugere a unei nave de luptă a adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei. Rolul navei adversarului a fost jucat de fregata Amiral Makarov a FRMN.

În timpul exercițiului, subunitățile de rachete dotate cu complexe Bal și Bastion dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea și pe litoralul caucazian au executat marșuri în raioanele de poziție și au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru desfășurarea complexelor, pentru pregătirea acestora în vederea întrebuințării, precum și pentru amenajarea genistică și mascarea pozițiilor.

Echipajele complexelor Bal și Bastion au întrebuințat stațiile de radiolocație proprii, cu care au descoperit ținta de la suprafața apei, au identificat-o și au executat escortarea acesteia.

În același timp, de la echipajul unui avion de cercetare Su-24MR aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN au fost primite date despre locația navei adversarului convențional.

Comparând datele de la mijloacele proprii cu cele primite din exterior, echipajele de luptă ale complexelor Bal și Bastion au executat lansări electronice de rachete asupra navei adversarului convențional, după care au îndeplinit normative pentru schimbarea pozițiilor de start, în vederea repetării atacurilor cu rachete.

La activitățile practice au participat aproximativ 200 de militari și aproape 20 de unități de tehnică militară din compunerea divizioanelor de rachete Bal și Bastion ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete de coastă Bal și Bastion aparțin Brigăzii 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa și Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol. Ambele brigăzi fac parte din compunerea Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN. Brigada de la Anapa dispune de trei divizioane, dotate cu complexe de rachete de coastă Bal și Bastion, precum și cu complexe de artilerie Bereg. În compunerea brigăzii de la Sevastopol se află două divizioane de complexe Bastion, un divizion de complexe Bal și un divizion de complexe staționare Utes.

Exercițiul din acvatoriul Mării Negre a fost executat în cadrul sistemului creat pentru reacția la prezența în regiune a distrugătorului american Ross. Este de remarcat faptul că acesta include mijloace navale (fregata Amiral Makarov), aeriene (avioane de cercetare Su-24MR) și terestre (complexe de rachete de coastă Bal și Bastion).

Probabil, acesta va fi menținut în alertă până la plecarea distrugătorului din Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s