Un elicopter de cercetare Ka-31R al FRMN a executat zboruri de antrenament de la bordul fregatei Amiral Makarov

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 26.02.2020, echipajul unui elicopter de cercetare Ka-31R din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat zboruri practice de la bordul fregatei Amiral Makarov, în acvatoriul Mării Negre.

În conformitate cu misiunea de zbor, echipajul elicopterului, în cooperare cu echipajul fregatei, a desfășurat activități de decolare și aterizare la bordul navei, atât din mișcare, cât și pe timpul staționării la ancoră.

Îe timpul îndeplinirii misiunilor potrivit destinației, echipajul elicopterului Ka-31R a cooperat cu personalul postului de cercetare al fregatei, efectuând schimburi de date.

De asemenea, în scopul verificării modului de funcționare a tuturor sistemelor complexului de aviație al navei, au fost efectuate antrenamente ale marinarilor pentru asigurarea zborurilor elicopterului.

În total, în timpul antrenamentelor, echipajul elicopterului Ka-31R a efectuat aproape 20 de decolări și aterizări la bordul navei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Elicopterul Ka-31R aparține Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a FRMN. Acesta a fost introdus în dotarea flotei în anul 2019. Este planificat ca, în anul 2020, în cadrul FRMN să fie formată o patrulă de elicoptere de acest tip.

Echipamentele elicopterului asigură descoperirea țintelor la sute de kilometri și realizează o imagine radar de înaltă definiție. Elicopterul poate să urmărească navele NATO aflate în acvatoriul Mării Negre și să rămână invizibil pentru acestea. Și, cel mai important, elicopterul este capabil să dirijeze către ținte rachetele hipersonice. Ka-31R este foarte important pentru Forțele Navale ale Federației Ruse în legătură cu posibila livrare către Ucraina a rachetelor antinavă americane Harpoon și activarea în regiune a navelor Alianței Nord-Atlantice.

Probabil că elicopterul Ka-31R face parte alături de alte mijloace ale FRMN din sistemul  creat în această perioadă pentru reacția la prezența în Marea Neagră a distrugătorului american Ross.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s