În cadrul Bazei Navale din Novorossiysk a FRMN, a fost executat un exercițiu de apărare antiaeriană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.02.2020, în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), sub conducerea comandantului acestei structuri, contraamiral Viktor Kochemazov, s-a desfășurat un exercițiu comun de apărare antiaeriană, cu participarea echipajelor navelor de luptă și a echipajelor complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf.

Potrivit planului exercițiului, echipajul navei de patrulare Vasili Bykov, aflată în serviciul pentru apărarea antiaeriană, a descoperit ținte ale adversarului convențional, care evoluau la joasă altitudine și se deplasau spre punctele de dislocare ale navelor din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Echipajele de luptă de apărare antiaeriană ale navei de patrulare Vasili Bykov au început escortarea țintelor și au transmis, în regim automatizat, datele despre parametrii acestora la punctul de comandă al marii unități de apărare antiaeriană.

Echipajul navei și echipajele complexelor S-400 aflate în serviciul de luptă au efectuat repartizarea țintelor și au desfășurat activități de întrebuințare comună a armamentului de rachete, prin executarea de lansări electronice, asupra țintelor aeriene.

În timpul exercițiului, conducerea Bazei Navale – Novorossiysk a verificat în detaliu algoritmii de acțiune pentru organizarea cooperării dintre nave și subunitățile de apărare antiaeriană, în vederea respingerii în comun a atacurilor cu rachete de croazieră și aparate de zbor fără pilot ale adversarului convențional.

Activitatea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN și marii unități de apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de apărare antiaeriană a fost executat în cadrul cooperării dintre Baza Navală – Novorossiysk a FRMN și Divizia 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Nava de patrulare Vasili Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Complexele de rachete antiaeriene S-400 Triumf fac parte din organica Regimentului 1537 Rachete Antiaeriene – Novorossiysk al Divizia 51 Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În ceea ce privește cooperarea dintre navele de luptă ale Bazei Navale – Novorossiysk și complexele de rachete antiaeriene S-400 pentru distrugerea țintelor aeriene aflate la joasă altitudine, respectiv a aparatelor de zbor fără pilot, trebuie spus faptul că aceasta este oarecum forțată. Sistemul de rachete antiaeriene S-400 Triumf este unul cu rază medie și lungă de acțiune, iar întrebuințarea rachetelor acestuia împotriva dronelor, deși este posibilă, ar fi mult prea costisitoare. Însă, în compunerea regimentelor de rachete antiaeriene dotate cu sisteme S-400 se află câte un divizion de complexe de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, cu rază scurtă de acțiune. Acestea pot fi utilizate mult mai eficient împotriva țintelor aeriene de mici dimensiuni.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s