În cadrul Flotei ruse de Nord, a fost formată încă o divizie de apărare antiaeriană

În timpul unei ședințe a Colegiului Ministerului Apărării din 28.02.2020, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în cadrul Forțelor Armate, în regiunea Arctică, a fost formată încă o divizie de apărare antiaeriană, în cadrul Flotei de Nord.

Potrivit precizărilor sale, ruta maritimă nordică este apărată într-o manieră sigură. În fiecare an, Flota de Nord cooperează cu Trupele de Desant Aerian, cu Forțele Aerocosmice și cu Forțele pentru Operații Speciale pentru apărarea obiectivelor industriale importante și protejarea intereselor economice ale Federației Ruse în zona Arctică.

Ministrul a menționat că întărirea trupelor din Arctica reprezintă una dintre prioritățile Ministerului rus al Apărării.

“Am construit acolo o bază fiabilă pentru crearea infrastructurii militare. Pe insulele din arhipelagurile arctice au fost construite complexe administrative și de locuințe, care nu au analog în lume. Militarii din serviciul de luptă îndeplinesc misiuni în aceste zone, pe principiul rotației”, a spus Șoigu.

Acesta a anunțat că, în perioada următoare, Flota de Nord va primi primul submarin nuclear din clasa Borey-A, Prințul Vladimir, și fregata Amiral Kasatonov. De asemenea, până la sfârșitul anului, în dotarea Flotei de Nord vor mai fi introduse alte patru nave de suprafață și submarine.

“În total, până la sfârșitul anului, Flota de Nord va primi peste 180 de unități de armamente și tehnică militară, adaptate pentru întrebuințarea în condițiile zonei Arctice”, a declarat ministrul.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul ședinței Colegiului Ministerului Apărării din 28 februarie a fost analizat modul de îndeplinire a Planului de activități al Flotei de Nord pentru perioada 2019-2025.

Divizia la care a făcut referire Serghei Șoigu este Divizia 3 Apărare Antiaeriană, formată în anul 2019, în cadrul Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Flotei de Nord.

Întărirea apărării antiaeriene în nordul Federației Ruse are în vedere îndeplinirea obiectivului de asigurare, până la sfârșitul anului 2020, a apărării rutei maritime nordice împotriva amenințărilor din aer. Pe arhipelagurile mărilor arctice, vor fi dislocate subunități radiotehnice suplimentare, precum și subunități de rachete antiaeriene, care vor fi dotate cu complexe de apărare antiaeriană S-400 și Pantsir-S. Flota de Nord va primi rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune 40M6 pentru complexele S-400 Triumf.

Lungimea rutei maritime de nord, de la granița cu Norvegia și până în Chukotka este de aproximativ 5.600 de kilometri. Apărarea acesteia va fi asigurată de Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, în structura căreia se află Divizia 1 Apărare Antiaeriană și Divizia 3 Apărare Antiaeriană. Unitățile militare ale acestora sunt dislocate nu numai pe continent, ci și pe arhipelagurile Novaya Zemlya, Severnaya Zemlya și Franz Josef.

În zona de responsabilitate a Diviziei 1 Apărare Antiaeriană se află Peninsula Kola și Regiunea Arkhanghelsk. În compunerea acesteia se află trei regimente de rachete antiaeriene și două regimente radiotehnice.

Divizia 3 Apărare Antiaeriană include Regimentul 33 Rachete Antiaeriene – Rogachevo de pe Novaya Zemlya, unități de radiolocație în avanposturi pe insule și pe uscat, precum și punctele de conducere a aviației, care vor acoperi ruta maritimă nordică de la Novaya Zemlya până la Insula Wranghelia.

Partea estică a rutei maritime de nord, până la Kurilele de Nord, va fi apărată de Divizia 53 Apărare Antiaeriană a Flotei din oceanul Pacific.

În concluzie, trebuie spus că misiunile de asigurare a apărării rutei maritime nordice împotriva amenințărilor din aer vor fi îndeplinite de forțe și mijloace din trei divizii de apărare antiaeriană. Este vorba despre Divizia 1 Apărare Antiaeriană și Divizia 3 Apărare Antiaeriană ale Flotei de Nord și Divizia 53 Apărare Antiaeriană a Flotei din Oceanul Pacific.

Astfel, Divizia 3 Apărare Antiaeriană nou înființată va acoperi zona mediană a rutei maritime nordice.

Surse: ria.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s