Nava mică purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk a FRMC a executat lansări electronice de rachete

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.02.2020, echipajul navei mici purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk aparținând Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) a executat lansări electronice de rachete asupra unor ținte aeriene și navale, în cadrul unui exercițiu tactic.

Militarii au descoperit o grupare de nave de suprafață și elicoptere ambarcate ale aviației navale a adversarului convențional. Echipajul navei mici purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk a primit date despre ținte de la echipajul de luptă al stației de radiolocație dincolo de linia orizontului Podsolnukh.

Subunitățile de cercetare ale FRMC au confirmat că țintele aparțin adversarului, după care echipajul navei Grad Svyiazhsk a executat lansări electronice de rachete Kalibr.

Ca urmare a lansărilor de rachete, toate țintele indicate au fost distruse. Lansările au fost efectuate în condiții complexe de bruiaj.

Stația de radiolocație Podsolnukh poate să descopere, să escorteze și să clasifice, în regim automatizat, până la 300 de ținte navale și 100 de ținte aeriene, precum și să transmită coordonatele acestora pentru executarea atacurilor cu rachete de pe mare și din zona de coastă.

Una dintre particularitățile stației de radiolocație Podsolnukh constă în posibilitatea de a descoperi ținte aeriene și de la suprafața apei atât în limitele vizibilității directe, cât și dincolo de linia orizontului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Grad Svyiazhsk este una din cele patru platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr ale FRMC.

Este posibil ca activitățile desfășurate pe mare de echipajul navei să facă parte din pregătirile pentru îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Celelalte două nave mici purtătoare de rachete Kalibr din dotarea FRMC, Veliky Ustiug și Uglici au executat misiuni similare la jumătatea anului 2019, începând din lunile iunie și iulie.

A patra platformă purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr a FRMC este fregata Daghestan.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s