În Federația Rusă, s-a desfășurat a doua conferință de planificare a exercițiului multinațional “Misiune de pace-2020”

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.02.2020, s-a desfășurat cea de-a doua conferință de planificare a exercițiului multinațional Misiune de pace-2020, care va fi executat în cadrul Organizației de Cooperare de la Shanghai.

La manevrele planificate pentru luna august, în Regiunea Kemerovo din Federația Rusă, vor lua parte aproximativ 10.000 de militari și peste 1.500 de unități de armamente și tehnică militară.

“Exercițiul se va desfășura, concomitent, în două raioane. În unul dintre acestea vor avea loc acțiuni ale trupelor, iar în celălalt va fi traversat un curs de apă”, a precizat locțiitorul șefului de stat major al Regiunii Militare Centru, Rustam Minnekaev.

Particularitatea activităților va consta nu numai în executarea de activități comune pentru îndepărtarea unei amenințări generale, ci și în cooperarea dintre militarii celor opt state participante.

“Avem ca scop consolidarea relațiilor de prietenie dintre țările participante în lupta împotriva unui rău comun: terorismul internațional. Aceasta este misiunea noastră principală și ne propunem să obținem experiență în acest domeniu”, a declarat Samir Darkhan, colonel în cadrul Forțelor Aeriene ale Indiei.

Discuțiile privind desfășurarea exercițiului se apropie de final. Deja, în luna mai, va fi semnat acordul privind executarea acestuia de către reprezentanții Federației Ruse, Kazahstanului, Uzbekistanului, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Chinei, Pakistanului și Indiei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând din anul 2002, în cadrul cooperării în domeniul securității, statele membre ale Organizației de Cooperare de la Shanghai desfășoară exerciții comune antiteroriste. Cel mai cunoscut dintre acestea este exercițiul Misiune de pace, care se desfășoară o dată la doi ani.

În anul 2018, exercițiul Misiune de pace a fost executat în Regiunea Chelyabinsk din Federația Rusă. La manevrele desfășurate în perioada 22-29 august au participat aproximativ 3.000 de militari și peste 500 de unități de armamente și tehnică militară.

Exercițiul Misiune de pace-2020 se va desfășura în poligonul Iurga din Regiunea Kemerovo.

Sursa: tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s